Diskuse ke kategorii:Počítačové umění

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jak má vypadat strom kateg. kolem Počítačového umění[editovat zdroj]

Pavel Jelínek diskuse příspěvky 23. 9. 2011, 11:39 (UTC): Fafrin mně na mé diskusi napsal toto:

Zdravím, Vidím, že jse se nejspíše začal věnovat kategorizaci v hlavním prostoru, což je nanejvýš záslužné. A že jste se zamotal v kategoriích Kategorie:Počítačové umění, Kategorie:Digitální umění, Kategorie:Počítačová grafika. Když jsem si to prohlížel, taky bych se v tom asi ztratil. Takže tady zkusím udělat nějaký návrh, a třeba se k něčemu rozumnému dobereme. 1) Nevím, jaký je rozdíl, mez počítačovým a digitálním uměním. Nepůjde o jeden název pro stejné věci? Digit je sice jednotka informace, a počítačové umění by tak na rozdíl od digitálního mohlo být spojité. midi by bylo digitální umění, kdežto techno počítačové, ale to mi nepřijde jako rozumné kriterium. tedy Sloučit Kategorie:Počítačové umění a Kategorie:Digitální umění 2) Vztah Kategorie:Počítačová grafika k okolí. Ne každá počítačová grafika je (počítačové) umění, ne každé počítačové umění je (počítačová) grafika. Nechtělo by to další kategorii? Jak ji nazvat? S pozdravem--Fafrin 23. 9. 2011, 11:24 (UTC)

Díky za komentář - sám jsem cítil, že ani po mém zásahu ten strom není úplně logický. Jsem rád, že teď na to nebudu sám :-)))
Pokud opravdu neexistuje rozdíl mezi počítačovým a digitálním uměním, nemám nic proti sloučení. Možná, že by pod "Informatikou" mělo být "Počít. umění" a pod oběma těmito kategoriemi pak "Počítačová grafika". Nevím přesně, jak si tu "další kategorii" představujete".
Mimochodem, není mně jasné, jak si autor představoval vztah mezi kat. "Počítače" a "Informatika". Já si ani nejsem jistý, jestli jejich vzájemný vztah by neměl být opačný (Informatika pod Počítači). --Pavel Jelínek diskuse příspěvky 23. 9. 2011, 11:39 (UTC)
Počítač je počítací stroj a informatika je modelová věda o usozování, složitosti, počítacích strojích, apod. Takže informatika (computer science) je výše než počítače, to je beze sporu. ESO.
Mezikategorií jsem myslel něco jako Počítačová umělecká grafika, která bude pod počítačovou grafikou i pod počítačovým uměním. Aby se v jedné kategorii nacházela grafická umělecká díla i geometrická primitiva a rovnoběžné promítání mi příjde nevhodné. (sloučené) Počítačové umění patří asi pod informatiku (genetičtí bubeníci apod.) i pod počítače.
Zvládnete ta dvě umění sloučit?--Fafrin 23. 9. 2011, 12:04 (UTC)
Digitální umění má v sobě jen 3 objekty, ty se snadno dají přesunout. --Pavel Jelínek diskuse příspěvky 23. 9. 2011, 12:07 (UTC)
K té informatice, odpověděl jsem Vám na Diskuse ke kategorii:Informatika - prosím o Váš názor tam. --Pavel Jelínek diskuse příspěvky 23. 9. 2011, 16:05 (UTC)

Umělecká počítačová grafika[editovat zdroj]

Ono chápu, že je to poněkud podivný název pro kategorii. Má-li někdo lepší nápad, sem s ním.--Fafrin 25. 9. 2011, 11:04 (UTC)