Diskuse ke kategorii:Náboženské společnosti v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele BobM v tématu „Přejmenování kategorie

Přejmenování kategorie[editovat zdroj]

  • Jsem proti přejmenování. Takle je název korektnější / určitější. --Wikipedista:BobM d|p 29. 1. 2012, 14:56 (UTC)
Děkuji za vyjádření k návrhu.
V čem je konkrétnější a určitější, když je to jeden souhrnný pojem CaNS, kterým stát zpětné rozlišování na dva celky zakazuje?
Vede mně k tomu co ŠJů říkal v předešlém DoSu, že tato kategorie stačí k tomu účelu, kterému sloužila Kategorie:Církev a náboženská společnost před smazáním. Poněvadž souhlasím s tím, že množné číslo ('církve a náboženské společnosti') a dodatek ('v Česku') má svou logiku a je správný, mám za to, že tato kategorie, ("Náboženské společnosti v Česku") v současnosti neplní svůj účel, nemá své plné využítí, jaké by mít mohla a měla. Totiž, aby se aktivně používala k seskupení všech náboženských skupin v ČR. Tím, že obsahuje frázi pouze! náboženské společnosti, je tím myšleno, že musí existovat i kategorie Církve v Česku. Jak už jsme ale mnohokrát diskutovali, a přesvědčili se o tom všichni i ze zákoníku, stát tyto dva pojmy nerozlišuje jako dva, ale jako jeden. Pokud tedy nepodporuješ ani tento návrh na přejmenování, tak asi souhlasíš s tím, abych udělal kompromisní řešení - totiž používat tuto kategorii pod stávajícím názvem. Vznikne tak češtinářský paradox, (ovšem právně, češtinářsky i teologicky správný)., kdy Pravoslavná církev bude v této kategorii. A bude to správně, neboť zákon o církvích mimo jiné říká, že NS je církev. Tudíž to platí i obráceně. Církev je NS. A tím pádem bude pod stávajícím názvem zařazena např. Pravoslavná církev správně. Souhlasíš tedy s tímto postupem? Pakliže nesouhlasíš ani s přejmenováním tohoto, pak nejspíš nic jiného nezbývá.
Mimochodem, chválím tě BobeM. Za co? Za to, že první pokus není 'Diskuse o smazání', refaktorizováno, ale 'Diskuse ke kategorii', což je relevantní snaha o výměnu pohledů na věc bez násilí a sprostoty. Pochvala na x-tou. :)
JeremySil 31. 1. 2012, 15:10 (UTC)
Proč míchat církve a náboženské společnosti? (skutečně bez ohledu na zákon) O tom zda církve jsou náboženské společnosti snad z právního hlediska nikdo nepochybuje. A prosím tě, příště se vyhni obvinování ze sprostého chování, může být považováno za osobní útok. A nechápu proč zrovna pravoslavná církev byla zde, jednak má vlastní kategorii (církve) a jednak nemusí v Česku vůbec působit (hypoteticky). A ještě bych ti poradil přečti si wp:Kategorizace, možná pak pochopíš o co mi jde... --Wikipedista:BobM d|p 31. 1. 2012, 15:20 (UTC)
Ostatně když nad tím ted uvažuji, uniká mi vůbec smysl kategorie jako takové... --Wikipedista:BobM d|p 31. 1. 2012, 15:40 (UTC)
Byl bych pro smazání této kategorie (zmatečná, nesystematická) --Wikipedista:BobM d|p 21. 12. 2018, 11:40 (CET)Odpovědět