Diskuse ke kategorii:Lidé České televize

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

ČT vs ČST[editovat zdroj]

Předpokládám, že není nic proti ničemu sem zařazovat i zaměstnance Československé televize, tedy tehdejších českých redakcí. --Gumruch 3. 3. 2010, 17:06 (UTC)

Přejmenovat?[editovat zdroj]

Znovu trochu narážím na název kategorie – řada televizních tváří (i zástupců dalších, méně „viditelných“ profesí), je externími spolupracovníky. Co takhle Osobnosti České a Československé televize? (Ale co se týče Československé televize, myslel bych jen Čechy, resp. osoby podílející se na výrobě české části vysílání). --Gumruch 22. 6. 2010, 03:16 (UTC)

Osobnosti ČT se mně nejeví jako příliš encyklopedická kategorie, je poměrně neostrá. Jsou všichni zaměstnanci osobnostmi ČT? Nemyslím. Asi bych jednoduše vytvořil paralelní kategorii Externí spolupracovníci České televize či podobně pojmenovanou. --Kacir 22. 6. 2010, 03:38 (UTC)
No jo, ale kdo nevidí jejich smlouvu, neví, zda jde o kmenového zaměstnance, nebo externistu… (A ptát se každého? To už bychom rovnou mohli biografii každé živé osoby jí dávat k autorizaci…) Pro všechny zaměstnance tato kategorie právě není, protože encyklopedickou významnost dosáhnou právě „osobnosti“ – tváře (moderátoři, komentátoři, hlasatelky), scenáristé, režiséři a další významní zaměstnanci (měkteří kameramani, dramaturgové, kostyméři atd.). --Gumruch 22. 6. 2010, 04:02 (UTC)
Nevím, mně se jeví slovo „osobnost“ jako POV termín, který by měl být udáván ve spojistosti s osobou jen se zdrojem, zda-li všechny encyklopedicky významné osoby jsou osobnostmi nemohu tvrdit, spíše byvh řekl, že ne, ale možný je i opak. Záleží na úhlu pohledu, co si pod „osobností“ wikipedista/čtenář představí. --Kacir 22. 6. 2010, 04:22 (UTC)
No tak co by byl vhodný výraz bez podsouvání pracovního poměru? Tvůrci – Pracovníci – Osoby spjaté s … ? --Gumruch 22. 6. 2010, 04:34 (UTC)
Nevím, nemám vyhraněný názor, přenechám to na jiných, resp. na Tobě, možná by se k tomu mohl vyjádřit kolega Okino jako osoba spjatá s ČT? --Kacir 22. 6. 2010, 04:41 (UTC)