Diskuse ke kategorii:Kritici Evropské unie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je toto opravdu encyklopedicky významná kategorie? Kritizovat kdeco je celkem snadné, takže bychom mohli založit i kategorie Kritici Václava Havla a pak třeba Kritici současných poměrů nebo Kritici letního času. Obzvlášť když se podívám do návaznosti kategorie na další kategorie, vyvolává ve mně značné pochybnosti:

Je zařazena do nadkategorie Kritici, ta ale zahrnuje samé Literární kritiky, Filmové kritiky atd. a dále zapadá do kategorie Spisovatelé literatury fatku. Je skutečně např. Jana Bobošíková spisovatelkou literatury faktu?

I opačná návaznost na zařazené podkategorie vzbuzuje pochyby. Jsou zde Členové té či oné strany. Lze ale takto paušálně zařadit jednotlivé lidi na základě jejich členství v určité straně mezi kritiky EU (potažmo Spisovatele literatury faktu)? Např. i když v prezidentských volbách ČSSD jako strana vyjádřila podporu Miloši Zemanovi, konkrétně Jiří Dienstbier se od toho distancoval, je ale členem ČSSD, takže kdybychom měli kategorii Podporovatelé Miloše Zemana a do ní zařadili Členy ČSSD, bylo by to jistě nepatřičné. --Bazi (diskuse) 28. 1. 2013, 14:22 (UTC)

Souhlasím s Baziho výhradami, je to hodně obecná kategorie a vůbec mi tam nesedí tzv. hlavní článek Euroskepticismus, pro ten by snad byla vhodnější kat. Euroskeptici. Taky bych prosil autora, aby pokud vkládá kategorii do článku vždy kategorii doložil(proč si ji zasloužil například kuchař James Oliver? to určitě není zjevný fakt, takže by zmínka v textu článku se zdrojem byla vhodná).

A ta kategorie Kritika je teda úplně mimo, tady by asi pomohlo přesunou kat. Kritika na Umělecká kritika, jinak v tom bude zmatek. Prozatím, než se to vyřeší, ji ale z této kat. odejmu. --Ladin (diskuse) 28. 1. 2013, 14:35 (UTC)

Kategorii jsem založil podle stejnojmenné kategorie na anglické Wikipedii. Kategorizaci a zařazení jednotlivých lidí jsem také převzal odtud. Při zpětném pohledu si ale uvědomuji oprávněnost výše zmíněných námitek. Pokud jsou zkušenější kolegové přesvědčeni, že jde o nevhodnou kategorii, nemám nic proti jejímu odstranění. Prozatím alespoň odeberu hlavní článek, který sem asi vskutku nepatří. --Tomastr (diskuse) 28. 1. 2013, 17:59 (UTC)

Ještě jsem odebral sporné podkategorie. --Tomastr (diskuse) 29. 1. 2013, 08:05 (UTC)

Tak je to lepší, ještě by to chtělo doložit ty jednotlivé osoby, pokud to není zřejmé. Viz třeba ten Oliver, nebo i Johnson. --Ladin (diskuse) 29. 1. 2013, 08:21 (UTC)
Ok, pokusím se to dohledat. Pokud nedohledám, tak je z kategorie odstraním. --Tomastr (diskuse) 29. 1. 2013, 12:37 (UTC)