Diskuse k portálu:Film/Nejlepší filmové články

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vlastní výzkum[editovat zdroj]

Posuzovat kvalitu filmů nám zde nepřísluší (nejsme filmoví kritici ani odborný filmový server) - stránku považuji za celkově zcela pochybnou a pochybenou. MiroslavJosef 30. 3. 2011, 12:07 (UTC)

Text úvodní stránky projektu Top Filmy změnen na: Filmy budou hodnoceny dle kvality článků. Nebude hodnocen film jako takový., tak bude hodnocena pouze kvalita článku. Simca 30. 3. 2011, 12:28 (UTC)
Hodnotit filmy můžeme, ale jen pomocí citací z kvalitních kulturních periodik - tedy citací renomovaných filmových kritiků (a je zde jedno zdali našich nebo i zahraničních), jinak samozřejmě nikolivěk. Ale i v tomto případě to já sám pokládám za dost problematické. Ověřil jsem si sám na sobě, že jakékoliv hodnocení filmu také záleží na mé momentální náladě - někdy si mi líbí věci, které pokládám jinak za NAPROSTOU pitomost (třeba jen proto, že je tam hezký herec nebo pěkná hudba atd. apod.). MiroslavJosef 30. 3. 2011, 12:33 (UTC)
Myslím si, že zústaneme pouze u hodnocení článků, ne filmů. Tím tedy se do článků může dostat článek i filmu z DVD či z TV, který není považovan za objektivně kvalitní film. Je už opravený text, tak je jednoznačně jasné, že se tato anketa bude týkat pouze kvality článků.Simca 30. 3. 2011, 12:38 (UTC)
O.K. - já sám třeba nejsem vůbec nestranný posuzovatel, protože nekriticky obdivuji mé oblíbené herce, režiséry a zejména herečky, což bude problém i u řady jiných lidí. MiroslavJosef 30. 3. 2011, 12:43 (UTC)

@SimcaCZE: Jakou máš představu o Top článku? Myslíš si, že je vhodné, když se film popisuje jako "pokračování ve spanilé sci-fi zábavě"? --Ladin 30. 3. 2011, 14:27 (UTC)

Dneska ještě dopíšu pravidla, aby bylo jasné, o co jde. V krátkosti půjde o objektivní hodnocení článků o filmech, kdy se bude bodovat a hodnotit obsah článku ve vztahu k wikipedii. A k druhé části dotazu, občas mé příspěvky jsou subjektivni, jako tento. Děkuji za opravu a zobjektivnění článku. Simca 31. 3. 2011, 05:51 (UTC)
Sepsal jsem pravidla této ankety. Můžete diskutovat i tam. Simca 31. 3. 2011, 14:16 (UTC)