Diskuse k nápovědě:Editační konflikt

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Dvorapa v tématu „Vzdálené konflikty

Konflikty z jednoho prohlížeče[editovat zdroj]

Ahoj, když jsem si chtěl něco ověřit a obě kolidující editace jsem prováděl ze dvou různých záložek Firefoxu, tak se mi konflikt nikdy neobjevil. Svádí to k tvrzení, že se Wikimedia chová jinak, než je popsáno v této nápovědě.

Když jsem ale jednu dělal z Exploreru a navíc nepřihlášen, tak se objevil. Kdyby mě tento kontrolní postup nenapadl, tak bych mohl dospět k nějakému mylnému závěru (například když zkouším, zda se konflikt objeví, pokud se ty dvě editace týkají hodně vzdálených míst...)

Trochu váhám, jestli neotravuju s nedůležitou věcí, ale - nebylo by vhodné tohle chování vysvětlit? Aby nenaletěl někdo, kdo experimentuje, ale nenapadne ho, že může být problém v těch záložkách Firefoxu. --Pavel Jelínek 4. 10. 2010, 17:27 (UTC)

Takhle detailní případy myslím nejsou v nápovědě potřeba. --Dvorapa (diskuse) 12. 11. 2016, 10:33 (CET)Odpovědět

Vzdálené konflikty[editovat zdroj]

Experimentálně jsem zjistil, že editační konflikt nevyskočí, pokud se obě editace týkaly různých sekcí (a to bez ohledu na to, zda použiju mód "editovat sekci"). Nebylo by vhodné to v té nápovědě prosím zmínit? --Pavel Jelínek 4. 10. 2010, 17:27 (UTC)

Teoreticky to je pokryto tou Do softwaru MediaWiki může být v budoucnu přidán nástroj na automatizované řešení editačních konfliktů., což tohle podstatě je - pokud editace provádějí změny nad rozdílnými bloky kódu, lze je sloučit, ač vlastně došlo k EK. Ale chtělo by to upřesnit, ano. --24. 2. 2012, 18:18 (UTC), Utar
Trochu jsem to doplnil a přeformuloval, aby nic nechybělo. --Dvorapa (diskuse) 12. 11. 2016, 11:01 (CET)Odpovědět

Vzhled stránky editační konflikt[editovat zdroj]

No, nevím jak ostatním, ale mně se, IIRC, v roli Bedřicha při pokusu uložit změny zobrazí jen kód Alenčiny verze, žádný rozdíl; na moji verzi kódu se pak mohu dostat jedině přes Zpět. Je popisovaná verze stále vůbec ještě platná? --24. 2. 2012, 18:16 (UTC), Utar

V aktuální verzi stránky je to v pořádku. --Dvorapa (diskuse) 12. 11. 2016, 11:00 (CET)Odpovědět