Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Fotografování/Foto českých obcí/Seznam cest

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji tento krok zrušit a vyplňovat rovnou ticket. Všichni takové zjednodušení uvítají.--Juandev (diskuse) 23. 4. 2012, 17:56 (UTC)

Juane, původně jsem si mysleli, že bychom mohli tento seznam úplně zrušit, ale bohužel jsme zjistili, že je pořád potřebný z několika důvodů:
  1. Především v něm jsou vidět i cesty, z kterých ještě fotograf nenahrál fotky. Někteří nenahrávají fotky hned, např. mně to trvá průměrně měsíc a jak je ze seznamu vidět, některým i déle. Sice by to šlo napsat i do trackeru, ale nebylo by to tak přehledné. Navíc by tam museli fotografové měnit odkazy: nejdříve by šly na články na cs-wiki a po nahrání fotek a vytvoření kategorií by se musely měnit na odkazy na Commons. To by IMHO bylo naopak složitější, než současný systém.
  2. Pak tento seznam slouží jako rychlý přehled cest v rámci 4. ročníku FČO. To z trackeru jednoduše zjistit nejde. Navíc cesty, kdy člověk fotí hlavně pro jiné téma a pár vesnic udělá jen "mimochodem", by nešly najít vůbec.
  3. Seznam nakonec pomáhá i nám v komisi FČO. Když jsou informace tady a v trackeru, přece jen jde líp najít případnou nesrovnalost a rychleji napravit chybu.
Snažili jsem se tento seznam zjednodušit, aby to fotografy nezatěžovalo. Možná by to šlo ještě víc zjednodušit – pokud máš Juane nápad jak, rádi ho přijmeme.
Díky. --Packa (diskuse) 29. 4. 2012, 13:19 (UTC)