Diskuse k Wikipedii:Studenti píší Wikipedii/Komunita

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zatím jsem článku jen rozčlenil, v budoucnu může být roztržena na dobrovolníci dostupné osobně (campus volunteer) a online dobrovolníky (online volunteer). Mimochodem, viděl bych jejich definice/užití v základu trochu jinak, když je nás takto méně – že z pohledu studenta by to mohlo být Máš-li problém, kontaktuj dobrovolníky osobní, kteří jsou přiděleni k tvému projektu. Není-li žádný dostupný (nepřiřazen/zaneprázdněn), zkus obecné online dobrovolníky. Tedy zkráceně, že DDO jsou více spjatí se svými projekty než OD a že DDO se zaměřují na obsah a OD naopak na styl. Ale i to je jen teorie a můj pohled generalizovaný na větší skupinu, že DDO se (spíše než OD) aspoň trochu vyzná v oboru projektu, jehož je účastníkem. --22. 1. 2014, 22:43 (UTC), Utar (diskuse)

Jo, myslím, že online dobrovolníci by mohli tvořit jednu obecnou skupinu a nemusí bejt přiřazený k jednotlivejm projektům (respektive můžou bejt implicitně přiřazený ke všem, jakožto poradci ohledně Wikipedie, ne ohledně oborovejch otázek, který by ostatně měly bejt hlavně na vyučujícím). --Byrnjolf 23. 1. 2014, 00:08 (UTC)
Díky Utare, takhle je to fajn. A bylo by skvělé, kdyby se sešla větší aktivní komunita online ambasadorů. Mohli bychom si pak třeba někde společně sednout a udělat si takové malé soustředění, kde bychom probrali pomoc nováčkům a rozšíření EducationProgram. Byly by bez problémů i finance na nějaké organizovanější setkání. --Vojtech.dostal (diskuse) 23. 1. 2014, 11:47 (UTC)
No, zatím jsem upravil Správce, teď by to asi chtělo založit WP stránky o těch čtyřech právech uživatelů a o EducationProgram samotném, i třeba jen krátké. Kouknu na to --23. 1. 2014, 11:59 (UTC), Utar (diskuse)
Díky Utare! --Vojtech.dostal (diskuse) 23. 1. 2014, 21:14 (UTC)