Diskuse k šabloně:Zahraniční akademické tituly

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní šablonu "Akademické tituly používané v Česku" s uvedením dodatečného řádku pouze pro MBA a LL.M. považuji stále za lepší řešení. Výhodou této separátní šablony pro zahraniční tituly je, že může být stále doplňována resp. rozšiřována. Nevýhodou však přitom je, že většina zkratek titulů zůstane asi dlouho červená tj. bez patřičného článku. --RHD 12. 7. 2009, 11:36 (UTC)

Zejména v okamžiku, kdy se tam budou dávat tituly, které nemají praktickou šanci na vytvoření článku zde, na české Wikipedii (např. polské). Domnívám se, že výběr by měl být rozumný, ne cpát tam všechno, co se kde na světě uděluje. --Ragimiri 12. 7. 2009, 13:15 (UTC)

"Cpát tam kdeco" není jistě ve smyslu šablony, myslel jsem spíše vedle těch anglosaských minimálně jen na tituly např. ze sousedních či těch "nejvýznamnějších" států. --RHD 12. 7. 2009, 13:36 (UTC)

Návrh: Druhá možnost by byla celou šablonu přejmenovat na "Anglosaské akademické tituly" s tím, že se pro jednotlivé zkratky budou postupně vytvářet samostatné články. Méně frekventované tituly jako BFA a MFA bych zatím ze šablony vypustil. --RHD 12. 7. 2009, 13:47 (UTC)