Diskuse k šabloně:Trávicí soustava člověka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Připád mi divné, že všechno odkazuje na blaba (člověk) . ačkoliv se v tom nevyznám myslím, ve všech případech by mohl obecný článek pojednávat o člověku, kterého bude čtenář očekávat. teď tu máme např články:


--Li-sung 23:18, 5. 11. 2005 (UTC)

Mno já bych zase očekával, že trávicí soustava (resp. slinné žlázy) budou pojednávat o tom, o co jde, co to má za účel a průřez, která všech na zvířata to mají a jak je to u nich řešeno. Speciální pojednání o lidských sl. žl. nebo lidské TS bych čekal na speciálním článku... Cinik 09:05, 6. 11. 2005 (UTC)


mě přijde že na en si vystačí s jedněmi články, přitom ten pojednává o člověku, což mě jako obečejnému člověku přijde zajímavější a obraznější než nějaké obecné něco. --Li-sung 16:18, 6. 11. 2005 (UTC)

Mě ty blabla (člověk) přivádějí k šílenství, protože jako student veteriny používám jako zdroj ke psaní anatomických článků veterinární skripta, z nich udělám obecné cosi a pak třeba někde najdu, jak to vypadá u člověka, ale moje parketa to opravdu není.

Nejvíce by mi vyhovovalo, kdyby tam ta závorka (člověk) nebyla, potom by v jednom článku mohlo být obecné schéma stavby daného orgánu, jak to vypadá u člověka a ev. jak to vypadá u zvířat. Myslím, že je to lepší než mít obecnou stavbu v jednom článku, člověka v druhém článku a v konečném důsledku nikde nic, jenom hromadu článků pojednávajících o jednom a tom samém heslu. --Bodlina 15:29, 2. 12. 2005 (UTC)


To je možno vyřešit paralelní šablonou a články a tohle možno nechat nějakému lékaři... Cinik 15:53, 2. 12. 2005 (UTC)
To mě také napadlo, a asi to tak dopadne u struktur, která se u člověka nějak významně liší od obecného popisu. Nedávno jsem psala články na nějaké svaly končetin a myslím, že zrovna tohle téma si rozkouskování nezaslouží, ale zrovna trávička je něco trochu jiného, pokoušet se sloučit trávicí soustavu třeba přežvýkavců a člověka do jednoho článku by bylo šílené

--Bodlina 16:10, 2. 12. 2005 (UTC)