Přeskočit na obsah

Diskuse k šabloně:Tichý oceán

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chtěl bych poprosit zakladatele této šablony o vzevrubný popis toho, kam tato šablona patří. Bude v ve všech průlivech Tichého oceánu? A budou všechny průlivy v této šabloně? Pokud ne, které a proč? Patří i do článků o ostrovech? O kontinentech? Co podmořské brázdy, příkopy, podmořská pohoří? --Postrach 3. 7. 2009, 14:30 (UTC)

Myslím, že není třeba, aby sem zakladatel šablony psal nějaká "programová prohlášení". Co šablona obsahuje, to je zřejmé již nyní. Ač je obecně zvykem, že navigační šablona je umístěna ve všech článcích, na které odkazuje, jistě to není nezbytné a pokud by se v některém konkrétním článku jevila jako jasně nadbytečná, jistě je možné udělat výjimku nebo otevřít diskusi u příslušného článku. Pokud by měla tendenci neúnosně přerůstat (což zatím akutně nehrozí), tak by se jistě dalo začít uvažovat o jejím rozdělení, redukci atd., ale v současné podobě je vcelku přiměřená, pochopitelná a účelná. Zatím je pojata čistě hydrologicky: problém by asi vyvstal, když někdo začal šablonu rozšiřovat o další aspekty: ostrovy, sousedící země, poloostrovy, kontinenty, trasy lodní dopravy, historické události... pak by to asi bylo na další diskusi. --ŠJů 3. 7. 2009, 14:42 (UTC)

Ano - právě protože je jasné, že šablona obsahuje několik zcela náhodně vybraných zálivů a průlivů, mě zajímá, čím bude pokračovat. Proč v ní není třeba Beringův průliv, Huonův záliv a další? Tichomořských zálivů budou tisíce, průlivů minimálně desítky. Bude to obluda. --Postrach 3. 7. 2009, 15:31 (UTC)


proto ve ostatních wikipediích, myslím kromě slovenské, je maximálně s moři, nic jiného v ní nemá smysl, je v ní např. Golden Gate, což je z hlediska Pacifiku málo významný průliv..je významný jen tím, že na jeho břehu leží velké město. Jiné velké tam opravdu nejsou. Indonésie, Kanadské arktické souostroví má tolik průlivů a zálivů, že je dá problém i spočítat.--Mirek256 3. 7. 2009, 15:36 (UTC)