Diskuse k šabloně:Století

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Mykhal v tématu „Zalamování, separace

Vytvořil jsem novou šablonu, která umožňuje pohodlně vygenerovat navigační tabulku pro celé století (dřina patří strojům). Vypadá třeba takto {{Století|století=20|N=19|M=21}} Domnívám se, že tuto navigační tabulku bychom mohli dát na články věnované jednotlivým rokům. Pokusil jsem se o to v článku 2004. Nejsem si jistý, zda má tabulka správné formátování a zda ji mám umisťovat nahoru (do záhlaví článku), dolů nebo úplně někam jinam. Prosím o radu nebo komentář. -- Pastorius 11:36, 31. 1. 2005 (UTC)

Mně se zdá zbytečně velká a neskladná, koneckonců v roce 2004 je většina odkazů do budoucnosti a červených. V en: z jednotlivých roků odkazují jen na zbylé roky desetiletí a pak to berou po dekádách a staletích, i když tam už příslušné články existují, a tabulka je dělaná ručně. --Malýčtenář 11:56, 2. 2. 2005 (UTC)
Mně se to líbí, zas tak velká není. A že jsou v ní vidět červené odkazy, jen dobře, aspoň je vidět, které roky potřebují dopsat. Červené odkazy do budoucnosti mi vůbec nevadí, je to logické.
-- Egg 12:24, 2. 2. 2005 (UTC)
Prvni radek je OK. Zkratil bych tech deset nasledujicich radku jen na jeden v aktualnim desetileti. Nebo spis mozna 5 let pred a 5 let po. Dalsi radek by mohl byt seznam desetileti, treba zase 5 pred a 5 po.
Mozna bych jeste zrusil ty parametry N a M, daji se dopocitat z parametru stoleti. Miraceti 14:17, 2. 2. 2005 (UTC)
Já bych neřekl, že ta tabulka 10x10 je špatná. Na poloprázdné stránce se zdá být moc velká, ale až se rok zaplní (jako už je ten 2004), nebude to tak rušivé. Myslím, že ta aktuální podoba 3 století/10 roků nahoře a 10x10 roků dole je dobrá. Miaow Miaow 16:23, 2. 2. 2005 (UTC)
Souhlas s Miracetim, do každého roku bych tuto tabulku nedával, patří spíš do jednotlivých staletí. Její zmenšená verze by šla použít u roků, ale podle mých znalostí jsou operace, které lze dělat se šablonou, docela omezené. Pokud by mi Miraceti sdělil, jak dopočítat parametry N a M, byl bych mu moc vděčný. --Beren 17:09, 2. 2. 2005 (UTC)
Ha! Ono nejde delat zadne, byt sebeprimitivnejsi operace. Skoda. Takze nic. Omlouvam se za vzbuzovani falesnych nadeji. Miraceti 18:00, 2. 2. 2005 (UTC)

Právě, právě. Bez těch jednoduchých matematických operací to úplně ztrácí kouzlo. Tahle šalbona má 3 parametry. Zjednodušená (dejme tomu toto desetiletí a desetiletí před a po jsou další 3 parametry a ještě by byla extra šablona pro první a poslední desetiletí ve století. Obávám se, že to bude tak složité, že místo zkoumání, jak parametry nastavit, je jednodušší si tu tabulku udělat ručně. :(. Jinak děkuji za připomínky. Ještě to všechno promyslím. -- Pastorius 20:15, 2. 2. 2005 (UTC)

Zalamování, separace[editovat zdroj]

Odstranil jsem problematické vycpávání mezerou. Jediný důvod proč to tam bylo (aby to nevypadalo divně) se týkal v podstatě jen okrajových podmínek, naopak to vypadalo blbě v jiném než tom 1. století. Tato kosmetika by se nemusela vůbec řešit, pokud by nebylo zalamování řádku po dekádách, ale byl místo něj bullet separátor, mezi jednotlivými roky už jen mezera. —Mykhal (diskuse) 27. 3. 2021, 08:54 (CET)Odpovědět