Diskuse k šabloně:Autobusy SOR

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Hybrid NBH 18 bych do šablony osobně vůbec nedával. Pak bychom sem museli přidat i odkazy na vozy s plynovým pohonem a šablona by se tak roztáhla ještě víc. Navíc si nemyslím, že by jednotlivé varinaty pohonu musely mít vlastní článek, stačí jen odstavečky (nebo aspoň zmínka) ve stávajících článcích. --Harold 19. 2. 2009, 13:34 (UTC)

No, tohle jsem si přečetl trochu pozdě :o) Já bych byl pro alternativní varianty přidat, přijde mi to docela významné. Už jen proto, že nejsou od všech typů a navíc pro SOR existují i alternativní přestavby jiných výrobců (Ekobus aj.). Koneckonců sám SOR uvádí plynové varianty jako různé typy (ostatně proč ne, změna nespočívá jen „batohu“ na zádech, vnitřnosti vozu jsou významně jiné). Ale zrušit se ta editace dá docela snadno... --ELfkaM 25. 9. 2009, 21:50 (UTC)

Za prvé, díky za opravu LC => LH, to jsem úplně přehlédl. Za druhé, ty "neexistující typy LC" jsem tam přidal podle článku v časopisu Československý dopravák (konkrétně to dohledám zítra). A za třetí, já si pořád nemyslím, že by tu ty plyňáky měly být. Samozřejmě, vnitřnosti to má jiné, ale nevidím reálně, že o nich vznikne někdy článek. Stačí se podívat na stav článků o naftových autobusech SOR, je tam pár takových všeobecných keců, co se dá napsat k jakémukoliv typu a pár technických údajů, protože o SORech těch zdrojů moc není... Taky tu nemáme článek Irisbus Citelis CNG nebo Tedomy rozdělené na diesel a plyn. Při současném stavu dopravních článků myslím skutečně stačí zmínka v existujících článcích. Nicméně, pokud k tomu máš podklady a chtěl bys to napsat, tak iniciativa je vždycky vítána. :-)

Jinak Ekobus už myslím skončil a SOR si plyňáky dělá sám, ne? A taky vyjel jakýsi podivný prototyp, myslím CN 13... --Harold 25. 9. 2009, 22:47 (UTC)

Ad LC7.5, LC12 > Neexistující LC12 jsem si jist zcela, protože dvanáctimetrové autobusy začal SOR vyrábět v době, kdy už se řada LC nevyráběla. První prototyp dvanáctimetrového SORu, se objevil počátkem 2004 (byla to tahle C12), tedy rok/dva poté, co řada LC byla nahrazena řadou LH. Pokud jde o LC7.5, je o ní tak málo zmínek, že už to samo prakticky vylučuje existenci. A když už o LC7.5 nějaká drobná zmínka je, vždycky jde zjevně o typ C7.5 (i podle obrázků). Jedině, že kdysi dali v SORu do C7.5ky kávovar a nazvali to LC7.5 ;-).
Ad plyny > Pokud mě mé slabé znalosti Wikipedie neklamou, pak tu je možné založit článek tak, aby byl přesměrován na jiný, že? Jakože by existoval dejme tomu článek SOR BNG12 (což by podle mě bylo vhodné), ale reálně by vedl na článek BN12, kdy by byla o plynové verzi zmínka. To by mohlo být řešení, s tím, že by se do rozcestníku daly Gčka do závorky, např. „SOR BN(G) 12“
Jak je to s Ekobusem po hříchu nevím (ač je dělají/dělali mě prakticky za barákem), budu se muset poptat řidičů :o)
--ELfkaM 26. 9. 2009, 08:51 (UTC)

Takže jsem se k tomu konečně dostal. LC 7,5 a LC 12 jsem tam doplnil podle tabulky, která je v článku Trolejbus z Libchav – SOR TN 12 v časopise Československý dopravák, číslo 3/2008. Vyfotil jsem to, je to tady a tady. Ale jelikož jsem o těchto dvou typech skoro nic (nebo vůbec nic) na netu nenašel, články jsem ještě nezakládal. Jakousi LC 7,5 jsem našel na netu třeba tady nebo tady. Ale zároveň říkám, že autobusy nejsou můj primární zájem, tudíž se v nich tak dobře neorientuji.

Ano, ta přesměrování klidně založím, v tom není problém. Takže zatím teda budou jedna, dvě věty v článku o dieselovém typu, na místě toho přesměrování se pak článek založí, až bude mít někdo chuť, čas, podklady, atd. :-) Takže SOR BNG 12 by vedl na SOR BN 12, kde by byla o plynu zmínka. Tu poslední větu s rozcestníkem jsem ale nepochopil. Jestli myslíš nějak přejmenovávat článek, to mi nepřipadá vhodné plést do názvu ještě závorku s géčkem. Jo, a za ty fotky díky. :-) --Harold 27. 9. 2009, 21:22 (UTC)

SOR L 7,5 (LC 7,5)[editovat zdroj]

ELfkaMe, proč jsi ze šablony vymazal SOR LC 7,5 (resp. SOR L 7,5)? V literatuře ho nacházím (http://www.dnoviny.cz/silnicni-doprava/ceskemu-trhu-s-autobusy-s-prehledem-vevodi-karosa), jeho obrázky se dají najít (http://www.dopravakalman.eu/vozovy_park.html), v čem je problém?

Mimoto, do šablony by měl být vpraven i název "Lili", pod nímž se řada 7,5 distribuovala. --ŠJů 30. 11. 2009, 12:00 (UTC)

Ohledně existence LC 7,5 a LC 12 jsem už psal v příspěvku výše. Článek v časopisu Československý dopravák a Chronologie výroby autobusů SOR. Neoficiálně mám i tento příspěvek z diskusního fóra k-report.net, který říká, že bylo vyrobeno 7 ks B 7,5, 129 ks C 7,5 a 6 ks LC 7,5.
Lili tam přidám, stejně jako City u NB 12 a NB 18. --Harold 30. 11. 2009, 21:31 (UTC)
ŠJů > stačí nejprve číst (výše), a pak teprve psát. Vše již bylo vysvětleno...
Harold > No nevím, zdá se mi to trochu humorné, když tam jsou uvedeny autobusy, které nikdy nikdo neviděl a na celém internetu jsou dvě zmínky (v pochybných zdrojích, dopravci jsou schopni označit Bovu Futuru jako „Karosa LUX“), a přitom se Ti nezdálo uvedení plynových variant, které nejenže jezdí, ale i sám SOR je uvádí jako zvláštní typ. Ale hádat se nebudu, v principu mi je to úplně volné... --ELfkaM 22. 12. 2009, 14:30 (UTC)

SOR LC 7,5[editovat zdroj]

                                                                                        Technické údaje 
                                                                                       Délka 7500 mm
                                                                                       Šířka 2480 mm
                                                                                       Výška 2990 mm
                                                                                       Pohotovostní hmotnost 8100 kg
                                                                                       Obsaditelnost 28
                                                                                       Motor ?
                                                                                      Konkstr.Rychlost 115 km/h 
                                                                                      Spotřeba 15 l/km