Diskuse k šabloně:Židovské svátky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Měl bych takovou připomínku k šabloně: druhé slova v názvu svátků jsou v ní velkými písmeny, tj. Roš Chodeš | Roš Hašana | Jom Kipur atd. Jenže články k těmto svátkům jsou založeny s malým písmenem u druhého slova. Takže to způsobí, že když čtu článek Jom kipur, v šabloně k svátkům, která je umístěná dole, se pořád můžu přepínat na Jom kipur (t. není tučně, jak by tomu mělo být a jak je tomu třeba u svátku šabat apod.) A tím pádem většina hesel této šablony odkazuje na redirecty.

Navrhuji proto názvy sjednotit, podle mě by se to mělo psát s malým písmenem, tj. Jom kipur apod. Šlo by s tím něco udělat? Neodvažuju se bez diskuze přesunout tolik stránek nebo měnit šablonu:-) --Podzemnik 19:48, 4. 1. 2008 (UTC)

Díky za připomínku. V současnosti řešíme přepisy s Thomazzem, začínáme vytvářet doporučení o přepisech hebrejštiny, podle kterého pak názvy sjednotíme. Brzy budu mít navíc správcovská práva, takže ty přesuny budou o to jednodušší. Podle doporučení, které vytvoříme, a podle českého pravopisu by mělo být velké pouze první písmeno, tedy Jom kipur. Nějaké přesuny jsme (nebo spíš Thomazzo) už dělali, ale velkou Akci bych nechal trochu počkat, až budeme mít vytvořené to doporučení. Pokusím se je vytvořit co nejdříve, jak mi časové okolnosti dovolí, snad už tuto neděli (přinejhorším tak do dvou týdnů). --Daniel Baránek 20:05, 4. 1. 2008 (UTC)
OK, nemusí to být hned, hlavě nic neuspěchat, já chtěl na to hlavně upozornit. Přeju Vám oběma, ať úspěšně dořešíte přepisy z hebrejštiny, kdyby se to udělalo i u některých dalších jazyků, bylo by to skvělé. Měj se, --Podzemnik 20:36, 4. 1. 2008 (UTC)