Diskuse k šabloně:Červený trpaslík

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ta červená barva opravdu křičí až moc, a v článku odvádí pozornost, ale budiž. Dále si myslím, že by se šablona měla přesunout na Šablona:Červený trpaslík, protože i článek je na českém názvu, který je u nás jistě známější, než orginální. — Jagro 31. 12. 2008, 21:26 (UTC)

Já vím že křičí, ale je to záměrně. S počeštěním názvu plně souhlasím, jelikož jsme česká verze Wikipedie. Jen bych rád podotknul, že bych rád znal názor autora, i když zde (Wikipedie) je názor autora mnohdy irelevantní. --Ervín 31. 12. 2008, 22:25 (UTC)
Červenou barvu bych zanechal (nebo alespoň zesvětlil, pokud je to možné), domnívám se, že Anglickým kolegům taky nevadí a nehledě k tomu - červená barva je k seriálu Red Dwarf víc než jen symbolická. Co myslíte? RockandDiscoFanCZ 4. 1. 2009, 17:02 (UTC)

Použitá červená barva se mi také nelíbí, myslím že by se měla změnit na nějakou očím přátelštější. Že ji mají na anglické wiki nic neznamená, přebírat cizí chyby je hloupost. Jenom letmo jsem zabrousil na fanouškovské stránky, které se spokojují s daleko klidnějším odstínem červené. Co se týká názvu, jsem pro přesun šablony na českou variantu názvu, udělal bych to sám, ale nevím, jak je to s přesuny šablon. --Ladin 2. 1. 2009, 15:47 (UTC)

Se změnou barvy souhlasím, tahle opravdu není OK po stránce vzhledu, stránku spojitosti se seriálem posoudit nemohu. Přesun jsem provedl, stačí šablonu přesunout a opravit její výskyty v článcích (v tomhle případě to udělal JagRoBot). — Jagro 2. 1. 2009, 20:17 (UTC)
"Očím přátelská barva" - a jakou takovou "přátelskou" barvu si představujete, kolego? :) RockandDiscoFanCZ 4. 1. 2009, 17:02 (UTC)
Co třeba #DE6B6B, není tak křiklavá ale je pořád načervenalá. — Jagro 4. 1. 2009, 17:08 (UTC)
Jo jo, ta je taková krémovější a ne tak "zabijácky krvavá". Myslím že i infoboxu by taková barva náramně prospěla - tak zda-li chcete, můžeme tuhle změnu udělat hned teď. Co vy na to?
Jo a co název, zůstane v černé, nebo radši v bílé barvě? RockandDiscoFanCZ 4. 1. 2009, 17:36 (UTC)
OK, barvy změněny na dohodnutou včerně IB u seriálu. Ohledně nadpisu to nějak nechápu. — Jagro 4. 1. 2009, 22:29 (UTC)
Mínil jsem tím nadpis šablony Red Dwarf - ale asi je lepší nechat ten nadpis v bílé barvě, neboť se ty písmenka dají lépe vidět. RockandDiscoFanCZ 5. 1. 2009, 17:51 (UTC)

Rozšíření šablony o epizody[editovat zdroj]

Přiznám se, že se mi to rozšíření šablony o epizody moc nelíbí, hlavně miniaturní písmenka jsou špatně čitelná, jsem pro návrat k předchozí verzi. V rozšířené šabloně jsem odstranil alespoň ty uvozovky, ale nějak to neprošlo. V žádné jiné šabloně jsem je neviděl, myslím že to není obvyklé (hledal jsem třeba tady nebo Šablona:Star Trek Šablona:Rocky. Nestačilo by to napsat kurzívou, tak jako ostatní názvy uměleckých děl?--Ladin 13. 3. 2011, 14:46 (UTC)

Já proti tomu rozšíření nic nemám, autor se inspiroval u startrekovských šablon jednotlivých seriálů (třeba {{Star Trek TNG}}). S těmi uvozovkami, omlouvám se, že jsem to hned revertoval. Já vycházím z používání na anglické wiki, kdy se kurzívou píše název seriálu (jako umělecké dílo) a jednotlivé epizody pak v uvozovkách (je to dle mého srovnatelné jako název hudebního alba kurzívou a jednotlivé písně v uvozovkách). Nicméně po rozmyšlení bych tuhle šablonu přežil i bez nich. --Harold 13. 3. 2011, 17:37 (UTC)