Diskuse:Zdeněk Najman

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ověřitelnost[editovat zdroj]

Závazné pravidlo o ověřitelnosti zde říká: Je žádoucí, aby editor vždy dostal příležitost zdroj doplnit. Kromě diskusních stránek se k upozornění na neověřené informace využívají šablony, a sice podle rozsahu a stupně závažnosti {{Doplňte zdroj}}, {{Fakt}}, {{Neověřeno část}}, {{Neověřeno}}, {{Vlastní výzkum}} a {{Urgentně ověřit}} (k ní vizte také doporučení Odložené smazání). Pokud článek pojednává o žijící osobě, odstraňte nezdrojované a neověřitelné informace okamžitě.

Prosím správce Tlusťu, aby si toto závazné pravidlo Wikipedie prostudoval a postupoval podle něj. --Jowe (diskuse) 21. 3. 2012, 10:23 (UTC)

Jowe, mluvíme o závazném pravidle, ne o doporučení které cituješ. Stačí, když si přečteš odstaveček Pravidlo v kostce a zejména Editoři by měli u každé nové nezjevné informace uvést důvěryhodný zdroj. Tvrzení, které nelze věrohodně ověřit, může kdokoliv z článku odstranit. Zkoušel si najít zdroj ohledně sebevraždy? Já ano a nic sem nenašel. Vracení této informace je v rozpoporu se závazným pravidlem, neveď tedy škodlivou revertační válku a vracej příslušnou nezjevnou informaci jen se zdrojem, jak žádá pravidlo. --Tlusťa 21. 3. 2012, 10:30 (UTC)
Především bylo vhodné upozornit vkladatele informace, zvláště pokud je to zkušený wikipedista a je málo pravděpodobné, že by si informaci jen tak vymyslel a lze také předpokládat, že informaci mohl čerpat z tištěného zdroje. To už za tebe udělal Fext. Používání šablony {{chybí zdroj}} je v těchto případech naprosto běžné. Odstraňovat ihned z článku by se měly jen na první pohled evidentní nesmysly. --Jowe (diskuse) 21. 3. 2012, 10:41 (UTC)
Samozřejmě jsem si to nevymyslel, milerád Vám to internetu najdu - koncem 60. let a na počátku 70. let zahynulo nebo zemřelo hned několik komiků (a známých sportovců) v poměrně mladém věku - bylo to také trošku symbolické, s příchodem normalizace řada nadějných lidí odešla z tohoto světa (což byla jistě shoda náhod). MiroslavJosef (diskuse) 21. 3. 2012, 10:46 (UTC)
Pokud byste tu informaci na internetu dohledal bylo by to fajn. --Jowe (diskuse) 21. 3. 2012, 10:49 (UTC)
Pokud snad jeho syn žádá o odstranění mylné informace, což nelze samozřejmě vyloučit, bylo by dobré sem napsat z jakého důvodu tak relativně mlád opustil tento svět - zdali to bylo přirozenou cestou či níkolivěk. Pokud se tak stalo "nepřirozeně", pak tedy jak ...? ** Pokud opravdu šlo o sebevraždu tak IMHO jeho syn nemá do obsahu Wikipedie co mluvit, je mi moc líto. ** Milerád dohledám, akorát momentálně přes den na to není vhodná doba, udělám to večer. MiroslavJosef (diskuse) 21. 3. 2012, 10:52 (UTC)