Diskuse:Zámek (román)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Něměla by být stránka spíše na adrese Zámek (román)? (udělal jsem alespoň redirect) To je po mém soudu očekávatelnější možnost. --Šandík 19:22, 16. 5. 2007 (UTC)

Snad ano, ale pokud existuje redirect a rozcestník, tak to snad nevadí. Mimochodem, existuje i jiná kniha, jejíž název by se pravděpodobně přeložil jako Zámek ([1]). Adam Zivner 19:25, 16. 5. 2007 (UTC)
Ještě je Zámek od Ivana Klímy ([2]), ale nevím, jestli se dá očekávat o tomto díle nějaký článek. --Luděk 19:28, 16. 5. 2007 (UTC)
Zámek (román) se mi zdá logičtější. Bude trvat dlouhá léta, než někoho napadne udělat články o daných knížkách a navíc (nechci být příliš subjektivní) ostatní knížky by si vzhledem ke svému významu a známosti zasloužily složitější a nestandardní názvy rozhodně více než právě tato...
Když vidím "Zámek (román)" představím si ten od Kafky (spolu s dalšími 98 % populace)... a nevzpomenu si přitom ani Klímu, ani na to prapodivné fantasy, stěží přeložené do jiných jazyků. "Zámek (román)" je zkrátka, dle mého názoru, přijatelný titul... a zřejmě i lepší než Zámek (Kafka). Ale je to jen můj názor, čiňte, jak uznáte za vhodné. --Alaiche /alɛʃ/ 20:19, 16. 5. 2007 (UTC)