Diskuse:Volby v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele ChlupataBeruska v tématu „Graf voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Graf voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky[editovat zdroj]

Některé údaje v grafu jsou dost matoucí a pravděpodobně špatně:

  1. Strana Úsvit je ještě v roce 2013 označena správně, avšak v roce 2017 se už jedná o stranu SPD.
  2. Piráti se v roce 2013 nedostali do sněmovny. Proto nevidím důvod, proč by v tomto roce měli být v grafu. To má možná za následek zvětšení celkového sloupce roku 2013 a to, že se nám asi překrývá počet voličů Pirátů s voliči stran, které se nedostali do parlamentu, popř. je počet voličů stran, které se nedostali do parlamentu, snížen o voliče Pirátů.
  3. Podobný případ jako u Pirátů se týká Strany zelených v roce 2017 - toho roku se také nedostali do parlamentu a v grafu jsou. Z toho plyne stejný problém jako v předchozím bodě.
  4. ODA se také v roce 2017 nedostala do parlamentu. Není to vidět, ale kódu grafu je zapsáno, že dostali přes 8000 hlasů. Navrhoval bych proto napsat tam 0.
  5. V roce 2017 je vedle sebe Úsvit a STAN a oba subjekty mají zelenou barvou. To vede k horšímu rozeznání obou seskupení.

Některé problémy bych opravil, ale neznám zdroj a nevím, jak s čísly počítal autor. --ChlupataBeruska (diskuse) 17. 12. 2017, 22:04 (CET)Odpovědět