Diskuse:Vlak vyšší kvality

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele 46.23.60.131 v tématu „Rychlik (R) není vlak vyžší kvality?

V článku by bylo vhodné zmínit, že pojem "vlak vyšší kvality" není pevně vymezen a liší se mezi železničními společnostmi - např. na Slovensku mezi tyto vlaky nepatří expresy. A na pojem "vlaky nižší kvality" by bylo vhodné uvést více zdrojů - takto to vypadá spíš jako výmysl nějakého blogera. --chiak 22. 8. 2011, 11:04 (UTC)

Vlak nižší kvality[editovat zdroj]

Takový pojem neexistuje a neměl by být v encyklopedii takhle uváděn, tj. že něco "bývá takto označováno". Ani s výmluvou, že nejde o oficiální pojem. Že to někdo ironicky napsal do nějaké knížky na tom nic nemění. Kdyžtak by se asi dalo něco ve stylu tento pojem někdy svádí k ironickým poznámkám na účet ostatních vlaků jako „vlaky nižší kvality“. --Tommasel (diskuse) 21. 6. 2013, 19:43 (UTC)

Rychlik (R) není vlak vyžší kvality?[editovat zdroj]

Pokud Rychlik (R) není vlak vyšší kvality. Možna by do članku dopsat jak se to má ku kategorii "Rychlík vyšší kvality" (Rx) Je to pouze s nazvy, nebo už takove Rychliky jsou stejne jako InterCity? Nekdo vi čim se lišou Intercity od Rx? --46.23.60.131 21. 1. 2015, 09:42 (CET)Odpovědět