Diskuse:Václav Bělohradský

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nedoloženo: pokračovatel Patočky, stoupenec biocentrické filosofie[editovat zdroj]

Tvrdit, že Václav Bělohradský, salónní levicový liberál je pokračovatelem prof. Patočky je neskonalá hloupost!

Ing. Petr Gabriel

pgjed@seznam.cz

Dobrý den, pokud chcete tvrzení zpochybnit, můžete za danou větu například vložit požadavek na zdroj (napíšete přesně tohle:{{chybí zdroj}}). S pozdravem --Nissαn 3. 8. 2009, 06:41 (UTC)

Věta o biocentrické filosofii je silně problematická (ale nechci ji odstraňovat, nevím, čím by měla být nahrazena). V. B. snad čas od času a v určitých specifických kontextech používá některé motivy biocentrické filosofie (i když sotva takové, na jakou se tu odkazuje), ale rozhodně není jejím stoupencem, na to si je příliš vědom mnohoznačnosti věcí lidských. Některé motivy biocentrické filosofie naopak rozhodně potírá - hlavně tam, kde se z nich dělají dogmata. Gottschalk (diskuse) 2. 4. 2012, 21:11 (UTC)

Zrušil jsem tu větu o biocentrické filosofii, zřejmě bylo převzato odtud, avšak špatně citováno a zkresleno. --Jvs 12. 10. 2012, 10:13 (UTC)

Souhlasím s Ing. Gabrielem. Po mém soudu by nejrozumnější bylo tu větu o "pokračovateli Jana Patočky" prostě odstranit, protože žádný "zdroj", o který by se mohla opřít, neexistuje a tedy nebude možno jej nalézt. Nevidím tudíž žádný důvod, aby v textu zůstala. Vedle toho, že je nepodložená, ani nemá pro běžného čtenáře, který hledá základní informace o osobě Václava Bělohradského, žádnou výpovědní hodnotu. Je pouze zavádějící a nic neobjasňuje. - Možná jediný, komu by se to tvrzení líbilo, je Václav Bělohradský. Bylo by ovšem zajímavé, zda by byl schopen je odůvodnit.

Jan Kopecký jank48@gmail.com --Jank48 (diskuse) 12. 10. 2012, 09:48 (UTC)

Smazal jsem větu o "pokračovateli Jana Patočky", požadavek na zdroj tam visel už dosti dlouho. --Jvs 12. 10. 2012, 10:06 (UTC)
Jen tak mimochodem, Bělohradský byl Patočkovým žákem, z toho asi vzniklo to slovo "pokračovatel".--VHS (diskuse) 12. 10. 2012, 10:16 (UTC)