Diskuse:Ultracentrifuga

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh sloučení[editovat zdroj]

Myslím, že by Ultracentrifuga měla být součástí článku odstředivka z jednoho prostého důvodu. U odstředivky se diskutuje, že se článek rozdělí, aby se nemíchaly dohromady laboratorní centrifugy a odstředivky na mlíko. Vzhledem k tomu, že i Ultracentrifuga je zatím poměrně krátká, mohla by spíše dopomoci k osamostatnění laboratorního zařízení tohoto typu od ostatních. Až by nabrala trochu na obsahu, mohlo by se diskutovat o oddělení centrifugy a ultracentrifugy --El Carlos 5. 11. 2008, 18:50 (UTC)

Hm... nevím, proč bychom nemohli mít jeden článek na odstředivky v mlékárnách a v laborkách, když efekt je podobný, ale je mi to celkem jedno.--Vojtech.dostal 6. 11. 2008, 19:24 (UTC)
Tím spíš by Ultracentrifuga měla být u laboratorních osdtředivek. Rozdělení se diskutuje tam, nicméně ano - efekt je podobný, ale jde o úplně jiný přístroj. Ona totiž ta laboratorní verze je taková sama o sobě věda, když vynecháme základní modely, kde se nastaví jenom otáčky a vymalováno. Mluvím o tlakových (vakuových) centrifugách, kontinuálních centrifugách a už vůbec se mi nijak neasociuje Ultracentrifuga s Odstředivkou na mléko. --El Carlos 7. 11. 2008, 14:33 (UTC)
Budeš mít tedy něco proti tomu, kdybych sloužil článek s článkem Odstředivka? Nejsem z těch co přijdou a bez zeptání si zařizují dle své domněnky dokonalosti. --El Carlos 10. 11. 2008, 14:11 (UTC)
Ahoj, nevadí. Pokus se zachovat tam někde zmínku o ultracentrifuze a zde udělej přesměrování. Hodně zdaru.--Vojtech.dostal 10. 11. 2008, 14:13 (UTC)