Diskuse:The End…

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Marek Koudelka v tématu „Recenze v rámci WikiProjektu Kvalita

Recenze v rámci WikiProjektu Kvalita[editovat zdroj]

Jan Polák[editovat zdroj]

Několik málo drobností:

  • VyřešenoVyřešeno Své třetí sólové album Nico vydala v prosinci roku 1970 pod názvem Desertshore. Společnost Reprise Records, která desku vydala, již neměla zájem vydat další zpěvaččino album.
  • KomentářKomentář zvukového inženýra – zvukový inženýr?
  • KomentářKomentář Nico údajně Manzanerovi poradila: „Nedělej nic, co ti [Cale] řekne. Všechno ignoruj. Hraj co sám chceš.“[7] To vyplývalo z toho, že Nico měla v době nahrávání alba, stejně jako téměř vždy, s Calem spory. – neměla by tomu předcházet ještě nějaká věta ve smyslu, že se Manzanerovi moc hrát nechtělo nebo tak něco? A když už měla Nico s Caleem spory, copak, že jí přesto stále produkoval a podporoval? Zdála se mu tak výjimečná?
    • Tu informaci moc upřesnit nemohu. Každopádně určitě to nebylo tak, že by se mu hrát nechtělo, to z toho snad ani nevyplývá, ne? Nico mu to prostě řekla, je to zajímavé, ale nijak moc důležité to asi nebylo.
      Jinak Cale měl problémy s každým (přestože si hodně lidí myslí, že je to klidný člověk | viz Bowieho citát). Každopádně Cale za důvod označil mj. to, že se jí snažil sehnat smlouvu s vydavatelstvím a selhal a ona říkala, že pro to [sehnání smlouvy] nic nedělal. Nevím, nedává mi to smysl v době, kdy pro ní tu smlouvu ve skutečnosti zajistil.
      Po tomhle albu s ní už na žádném dalším v takovém rozsahu nepracoval (byť s ní několikrát vystupoval a produkoval jedno její další album, ale tentokrát pouze produkoval).
      V tuhle chvíli mě nenapadá, co bych tam mohl doplnit, respektive čím to ozdrojovat. --Marek Koudelka (diskuse) 27. 12. 2016, 09:55 (CET)
      Odpovědět
  • VyřešenoVyřešeno v textu chybí interní odkaz na harmonium (je až na konci)
  • VyřešenoVyřešeno Zpěvačka se údajně snažila Morrisonova nedlouho před smrtí telefonicky kontaktovat – smrtí Nico nebo Morrisona?
  • KomentářKomentář Skladba „We've Got the Gold“ je poctou teroristovi Andreasi Baaderovi – Nico s teroristou sympatizovala? Co jí na něm imponovalo?
    • Kdybych nebyla Nico, byla bych teroristka.“ Nico dokonce tvrdila, že jej jednou ukryla ve svém bytě. Samozřejmě je to nesmysl, ona si vymýšlela pořád. Nico s ním sympatizovala proto, že vyhodil do vzduchu obchodní dům KaDeWe, kde zpěvačka v minulosti pracovala (nebo spíš kde byla objevena, o práci se asi mluvit nedá). Ovšem Baader ve skutečnosti odpálil úplně jiný obchodní dům v úplně jiném městě. Můžu to upravit na „(…) poctou teroristovi Andreasi Baaderovi, s nímž sympatizovala“, ale víc bych to asi nerozváděl. --Marek Koudelka (diskuse) 27. 12. 2016, 09:55 (CET)Odpovědět

Toť asi vše. Jinak, Marku, díky za článek. --Jan Polák (diskuse) 27. 12. 2016, 04:52 (CET)Odpovědět

Děkuji za připomínky. Bohužel je problém sehnat nějaké dodatečné informace, těch zdrojů moc není. --Marek Koudelka (diskuse) 27. 12. 2016, 09:55 (CET)Odpovědět

OJJ[editovat zdroj]

@Marek Koudelka: Ať se to trochu pohne.

  • KomentářKomentář Prvně by mě zajímalo, jestli se rovnou v úvodu nemá použít výpustka (… namísto ...).
    • Myslíš v názvu článku? Dřív se tyhle zvláštní znaky v názvech nepoužívaly, ale pokud vím, tak je to nyní zrušené, takže klidně přesuň. --Marek Koudelka (diskuse) 7. 3. 2017, 16:37 (CET)Odpovědět
      • VyřešenoVyřešeno 16:43 . . OJJ (diskuse | příspěvky) přesunul stránku The End... na The End… s výměnou přesměrování ‎(výpůstka namísto tří teček, dle diskuse)
  • KomentářKomentář Pokud by měl být název alba zapsán kurzivou, napadlo mě, jestli by nebylo dobré takhle udělat i nadpis článku pomocí {{DISPLAYTITLE}}.
    • Všiml jsem si, že to poslední dobou děláš u zvířat bez českého jména. Anglická Wikipedie to má automaticky – název každého článku s infoboxem {{Infobox - album}} (nebo jiným, kde se název píše kurzívou) se zobrazuje kurzívou. Pokud k tomu není konsenzus, dělat to nebudu. Jednalo by se o desetitisíce článků (kromě alb třeba filmy atd.). --Marek Koudelka (diskuse) 7. 3. 2017, 16:37 (CET)Odpovědět
  • VyřešenoVyřešeno Nahrávání alba probíhalo v londýnském studiu Sound Techniques a začalo po dokončení nahrávání Caleova sólového alba Fear. - To mě popravdě trochu zmátlo a prvně jsem si myslel, že popisuješ Desertshore, možná bych upřesnil, že to je už The End….
  • KomentářKomentář Na obalu alba je použit záběr z filmu Les Hautes solitudes francouzského režiséra Philippa Garrela, v němž Nico hrála. - Šlo by upřesnit, jakou roli?
  • KomentářKomentář Kytarové sólo nemá ve zpěvaččině diskografii obdoby. - Není to POV?
    • Souhlasím, že to není příliš dobrá formulace, ale POV to není. Je to myšleno jinak: Žádná jiná její píseň neobsahuje kytarové sólo, celkově na většině jejích nahrávek není kytara moc výrazná. Pokud tě napadá lepší formulace, dej vědět (nebo uprav). --Marek Koudelka (diskuse) 7. 3. 2017, 16:37 (CET)Odpovědět
  • KomentářKomentář U reference 14 mi chybí vydavatel + datum vydání.

Toť asi vše. Díky za článek. --OJJ, Diskuse 4. 3. 2017, 14:30 (CET)Odpovědět

Děkuji za postřehy. Moc jsem toho ale nevyřešil… --Marek Koudelka (diskuse) 7. 3. 2017, 16:37 (CET)Odpovědět

[editovat zdroj]

Myslím, že když už na to Marek tak dlouho čekal a připomínky v pořádku zapracoval/reagoval, mohli bychom přidat puzzlík. Co ty na to, Honzo? OJJ, Diskuse 7. 3. 2017, 17:55 (CET)Odpovědět