Diskuse:Teslův transformátor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Filip Vosáhlo v tématu „Letopočty

Nejaky anonym ma v historii poznamku (bezdrátový přenos energie neexistuje ani po drátech! Pokud nehovoříme o supravodivosti. Co je to plynem plněná žárovka? Doutnavka?) a podle teto poznamky provedl i prislusnou editaci textu. Kdysi jsem v nejakem casopisu videl obrazek, jak Tesla drzi v ruce zarovku, ke ktere nevedou draty a stejne sviti. Mozna slo o tohle. K druhe casti poznamky, jestli se da ceske wiki verit (clanek žárovka), tak vetsina zarovek je plnenych plynem, ale ne vsechny. Mozna jde o tohle. Prosim nekoho znaleho, aby to objasnil. --Jx 22:57, 30. 12. 2006 (UTC)


Ano ale ten plyn tam nesvítí je to například argon. Naopak v doutnavce je neon a není tam vlákno taže svítí plyn - tedy je tam výnoj - podobně jako například v zářivce. V žárovce je vlákno a ten inertní plyn je tam pro to aby neshořelo. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 80.250.1.238 (diskuse)

Napsat k VN trafu z (barevné) televize/monitoru, které dává 25 kV a několik mA, že je "bezpečné"? --P.01 (diskuse) 25. 11. 2014, 09:54 (CET)Odpovědět

Letopočty[editovat zdroj]

V článku mi chybí historický kontext, letopočet vynalezení atd. --Vosa (diskuse) 22. 5. 2016, 14:09 (CEST)Odpovědět