Diskuse:Teorie relativity

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Mmh v tématu „Mrtvé odkazy

Poznámka odstraněná při revertu[editovat zdroj]

V jedné z předchozích revizí přibyla následující nevhodně napsaná (neencyklopedicky, bez diakritiky) a nevhodně zařazená (do odkazů) poznámka, kterou jsem při revertu zrušil (Petr Karel 22. 1. 2010, 15:55 (UTC)):

Einsteinova Obecna teorie relativity obsahuje,krome matematickych vypoctu a pojmovych definici na prostoru mikrocastic,take kontroversni popis vysvetlujicich,ilustrativnich udalosti,ktere nastanou pri realisaci uvedeni lidskeho tela do pohybu s rychlosti svetla.Einstein pouziva pri tomto vysvetlovani demonstraci drevene bedny,ve ktere je clovek,tato bedna se nachazi ve vesmiru,dale Einstein uvadi :"Predstavme si,ze je k bedne pripevneno lano a ze za to lano tahneme tak dlouho,az dosahneme rychlosti svetla.V tomto okamziku se nase telo zplosti do prostoru roviny.Budeme-li zvysovat rychlost,prekracujici rychlost svetla,ziskame moznost sledovat udalosti na Zemi,ktere se odehraly pred dobou nasi existence.Budeme moci,vzdaleni od Zeme,sledovat udalosti treba i pred tisici i vice lety."Tato Einsteinova vysvetlujici demonstrace ucinku pusobeni rychlosti kolem hodnot rychlosti svetla na lidske telo postrada objektivni dukazovou,realne uskutecnitelnou aktivitu.Pri zverejnovani tohoto prvku,clanku Einsteinovy Obecne teotie relativity muze dojit u ctenare k zmateni vazeb mezi pojmy,definicemi vedeckych spisu a mezi realnymi objekty naseho sveta.

Teorie vs Empirie[editovat zdroj]

Tyto výroky nelze Potvrdit a ani Vyvrátit výzam je shodný s agnosticismus.

Mrtvé odkazy[editovat zdroj]

Koukám zrovna, že oba dole uvedené odkazy jsou již mrtvé (výklad úplně, experimentální učebnice už přenese jen na úvodní stránku studovny). Protože jsem tu teď narychlo nenašel žádnou šablonu obdobnou anglické en:Template:Dead link, odkládám informaci o mrtvých odkazech sem. --Mmh (diskuse) 12. 3. 2016, 16:56 (CET)Odpovědět