Diskuse:Technické textilie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Otázky

V souvislosti se statistickou tabulkou (odvozenou z [1]) v mém článku se vynořují otázky, na které nemám odpoveď a nenajdu ji ani na anglické ani na německé verzi WIKI.[2][3]

Například:

Jsou vojenské maskáče technické textilie? Když ano, patří do sekce oděvní nebo ochranné nebo průmyslové?

Je umělý trávník TT? A kam patří?

Plachty a stany se používají pro venkovské veselice, jako prodejní stánky a jistě i pro armádu. Musí se přiřadit k různým částem statistiky?

Padáky se používají pro civilní i vojenský sektor. Ty vojenské jsou snad „průmyslové“?

Atd., atd. Snad by zde mohli pomoct odborníci z TU Liberec nebo kdo jinak?--Ryj 13:49, 26. 8. 2007 (UTC)

Reference

Kdyz kouknu sem: http://www.textil.cz/index.php?menuid=7&name=textilie tak tam maji dotaznik, co vsechno jsou ochotni mezi technicke textilie zaradit. Padaky se tam vejdou urcite, pokud maskace maji navic i nejakou funkci, nez ze to jsou barevne kalhoty, tak asi taky, umely travnik bych bral jako koberec, stany proc ne. Ne ze by to byl muj obor, ale asi tam muze byt cokoliv, co ma nejakou vyssi technickou funkci, nez je pouhe zakryti nahoty. :) V en: wiki hned v prvni vete rikaji "textile products manufactured for non aesthetic purposes, where function is the primary criterion." Takze tam asi muze byt skoro cokoliv, mozna i "teple spodni pradlo". :) --Jx 21:11, 27. 8. 2007 (UTC)

S tím spodním prádlem je to hezky ironická poznámka (podobně byly zaměřeny i mé otázky). Takové statistiky jsou víceméně pro srandu králikům, ale jak vidět, univerzity neumějí studentům taky nabídnout nic serioznějšího.--Ryj 17:00, 28. 8. 2007 (UTC)

Dodatek pro Jx: Díky za doporučený odkaz. Doplnil jsem s ním článek.--Ryj 06:48, 30. 8. 2007 (UTC)