Diskuse:Tatiana Dyková

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Autorské právo k fotografii[editovat zdroj]

Je hezká iniciativa přidávat obrázky, ale prosím toho, kdo to sem dal, aby potvrdil, že má od Golden Dawn s.r.o. právo na uveřejnění fotografie z filmu "Děvčátko". -- Voxhumana

Nejsem pochopitelně expert na autorské právo, ale domnívám se, že fotografie stažená z běžně dostupných internetových stránek nepodléhá žádným omezením v dalším šíření. Již několikrát jsem při pokusu o stažení obrázku byl upozroněn, že obrázek je chráněn autorským právem a toto varování jsem vždy respektoval a nepublikoval ho. V případě diskutované fotografie herečky Vilhelmové se tak rozhodně nestalo.
Pokud mi můžete poradit, jak poznat a bez pochyby určit, že obrázek není zatížen autorským právem, budu silně zavázán. Skutečně nevím, jak bych to pro běžně dostupný obrázek snadno zjistil, ale pokud to budu vědět, samozřejmě budu respektovat všechna zákonná omezení a předpisy.--Karel 20:29, 7. 9. 2004 (UTC)
To je zcela jednoduché. Vše je autorsky chráněno, pokud to není volné dílo. Volná díla mají ochranu velice sníženu. -- Vít Zvánovec 17:14, 11. 11. 2004 (UTC)
Domnívám se, že fotografie z filmu "Děvčátko" přece jenom není volné dílo a proto jsem ji definitivně utnul. --Voxhumana 18:16, 25. 3. 2005 (UTC)

Seznam aktivit Tatiany Vilhelmové[editovat zdroj]

Jeste k tem rolim: 29... neslo by to nejak rozepsat? Takto strucne to pusobi ponekud komicky :-). Tusim dabuje Agentku Scully nebo tak nejak v "Unesení". Ted take pro prazske Radio 1 reklama na "Trainspotting"?. Jako slečna Rita zpívala v kapele "Lovely Rita a báječní Svobodovi bratři".

Klobouk dolů před detailními znalostmi. Pokoušel jsem se najít nějakou stránku, fotku o kapele "Lovely Rita a báječní Svobodovi bratři," ale nic jsem nenašel - což neznamená, že to není pravda. Pokud to víte, prosím nestyďte se a napište to rovnou do stránky.
Už se stalo. Je si autor jist tou kampaní k GE Money Bank? Teď jsem viděl fotku "..té blondýny v červeném svetru..." vyzvětšovanou ad abusrdum na plakátě poblíž Tančícího domu a měl jsem určité pochybnosti. Ale pravda je, že jsem nechtěl zdržovat provoz na silnici, takže jsem jen přibrzdil (a nezastavil)
Autor napsal už před dvěma týdny do GE Money Bank, ale neodpověděli mu. Není to ověřené, takže to asi stáhne. --Voxhumana 21:03, 29. 4. 2005 (UTC)
Já se zkusil zeptat přímo dotyčné, ale bohužel taky bez odpovědi. Takže to považuji za vyřízenou záležitost.

Fandovský web Tatiany Vilhelmové[editovat zdroj]

Mám web http://www.vilhelmova.wz.cz , vložil jsem link na skvělou wikipedii a bylo mi odepsáno, že mé stránky ještě nejsou plně v provozu, tudíž nebudou do wikipedie přidány. Teď, když už mám stránky kompletně hotové, vložil jsme odkaz podruhé. Do mé knihy návštěv mi někdo napsal, že stránky už vyhovují, tudíž je ve wikipedii ponechá. Já velmi poděkoval a umístil jsem si na svůj web banner wikipedie s odkazem. Dnes tam ale můj odkaz opět není . Je mi to moc líto, protože Vaše stránky jsou úžasné. Myslím si, že jeden fandovský web by v odkazech na dané téma měl být. Před dvěma lety funkoval jeden fandovský web o Tábně (ww.vilhelmova.webzdarma.cz), ten je už ale dlouho neaktualizovaný. Proto jsem se rozhodl, že si o mé oblíbené herečce založím internetovou stránku. Najdete an ní o mnoho více než na starých fandovských stránkách (různé doplniky, jako tapety, záložky, ale také připravované projekty, fotografie z nových filmů a dále). Proto si myslím, že by můj web měl získat šanci a měl by zůsatt zanechán jako správný odkaz na fanouškovský web, kde najednom místě anjdete vše co hledáte. Děkuji za reakce.

PS. Banner s wikipedií mám hned na úvodu, aby ho každý viděl. Dále Vám děkuji v sekci PODĚKOVÁNÍ.

Souhlasím s Nolanem, že ty stránky opravdu špatné nejsou, některé věci tam má dobře udělané /sebrané rozhovory/ [1], a myslím si, že by tu ten odkaz klidně mohl zůstat. --Petr Adámek 09:02, 17. 8. 2006 (UTC)

OK, jeden ať tam je. Dám ho ale s dovolením na jiné než první místo. --egg 09:23, 17. 8. 2006 (UTC)

Ano, změna pořadí je OK. --Petr Adámek 09:29, 17. 8. 2006 (UTC)

Změna příjmení[editovat zdroj]

Vlivem svatby došlo ke změně příjmení. Nový tvar se poprvé oficiálně neobjevil na webu domovské scény (Dejvické divadlo), ale v popisu pořadu:

ČT2	pá 24.11.2006	20.50	Krásný ztráty
Módní návrhářka Daniela Flejšarová s herečkou Tatianou Čechákovou-Vilhelmovou v baru u Michala Prokopa

-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Voxhumana (diskusepříspěvky) 21:46, 12. 11. 2006 (CE(S)T)

Jak bude uváděna nadále v programech a titulcích, se teprve uvidí, doposud byla známa pod jednoduchou podobou, používá se a vůbec známa je výhradně ta. K přesunu stránky nebyl důvod. --Malýčtenář 10:03, 13. 11. 2006 (UTC)

Tak ono se ještě uvidí jetli se nebudu uvádět jen jedno (jak je v Česku zvykem) nebo třeba v opačném pořadí tedy Vilhelmová-Čecháková (jak je v cizokrajných oblastech, kde jsou dvě příjmení obvyklé, zvykem). --Li-sung 22:13, 14. 11. 2006 (UTC)

Podle rozhovoru z LN 17.8.2007 se oficiálně jmenuje Čecháková, ale nadále vystupuje jako Vilhelmová. Zkusím to upravit ("Co máte v občance?" "Čechánková tam mám. Já jsem paní Čechánková. Ale pro film jsem pořád Vilhelmová, protože tím bych akorát nadělala zmatky."). --Postrach 12:30, 20. 8. 2007 (UTC)

geislerova ve filmu "Divoke vcely"[editovat zdroj]

I hope you don't mind me writing English: I have just deleted the information about Geislerova playing the late sister of Vilhelmova in "Wild Bees". Just seen the film and the tomb photography referred to the mother of Karel and Petr. Geislerova's face appears one more time, in the house in the family portrait. In the film there is no single reference to Vilhelmova having a dead sister. it's the father they are mourning at the cemetery. - Mohylek

Yes, it was error. Based on [2] let me fix it: it was dead mother of Karel and Petr.

V seznamu rolí je uvedeno, že v r. 1994 dabovala roli Carol ve filmu Oleanna. Leč v rozhovoru: Dana Kaplanová: "Tatiana Vilhelmová už zase tančí", Magazín Právo, 24. ledna 2009, str. 6, uvádí, že namlouvala roli Oleanny ve stejnojmenném britském seriálu, když jí bylo 16. Vzhledem k tomu, že se mi nepodařilo ověřit, že by takový seriál existoval, ponechávám v článku původní informaci.