Diskuse:TTL (logika)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele MestskyVlk v tématu „Řada 7400

Myslím, že by to chtělo pár úprav, především rozlišit 3 věci (tzn. rozdělit to na 3 články):

  • udělat obecný článek o logických úrovních kde by se definovaly zákl. pojmy definující logiku, jako Vol, Iol, Voh, Ioh, Vil, Vih, zakázané pásmo, schmittovy vstupy atd., "třístavová" logika (tj. se stavem vysoké impedance) a "otevřený kolektor".
  • Článek TTL by měl být především o TTL jako o standardu napěťových úrovní pro propojování logických obvodů. Tzn. o TTL a TTL kompatibilní logice, tzn. TTL, LVTTL (3.3V a 2.5V TTL kompatibilní logika). Je třeba rozlišit TTL jako rodinu technologií (tj. TTL, LSTTL, ALSTTL) a TTL jako logický standard (kde spadá taky HCT).
  • O logice založené na technologii CMOS a CMOS kompatibilní, obvody "HC", atp. Jde o to, že je tam jinak posazené zakázané pásmo a některé CMOS obvody pracují narozdíl od TTL s širokým rozsahem napájecích napětí (např. řada 4000).
  • Kromě toho by to chtělo samostatný článek o obvodech řady 4000, která je základem "CMOS" logiky, podobný jako je článek o obvodech 7400 pro "TTL" logiku.

--Pteryx 7. 10. 2011, 10:56 (UTC)

Můžete směle sám začít s těmito úpravami, sám nejsem proti. A rozložení podle vás by bylo lepší. --Paxan 8. 10. 2011, 12:57 (UTC)

Řada 7400[editovat zdroj]

Přikláním se k názoru, že by bylo vhodné článek rozdělit. Z článku o TTL by měla být vyčleněna část o řadě 7400 do samostatného článku, případně na wiki už existuje Seznam logických integrovaných obvodů řady 7400. Z téhle části článku plyne, že v současnosti nejde jen o obvody s technologií TTL, ale zahrrnuje i obvody založené třeba na MOSFET tranzistorech s jinými rozhodovacími úrovněmi. --MestskyVlk (diskuse) 25. 4. 2021, 12:56 (CEST)Odpovědět