Diskuse:Třetí vláda Angely Merkelové

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Obrázek Barbary Hendricks[editovat zdroj]

Díky kolegovi‎ DerHexer. Ještě dopoledne nebyl obrázek Hendricksové nikde k mání, teď jej máme. --Zbrnajsem (diskuse) 20. 12. 2013, 17:56 (UTC)

Rozměry obrázků[editovat zdroj]

Nelze nějak vyrovnat rozměry obrázků? Vypadá to komicky, když obrázek kancléřky Merkelové je mnohem menší než obrázek Sigmara Gabriela a jiných ministrů. Já tyto "triky" neovládám. --Zbrnajsem (diskuse) 22. 12. 2013, 11:09 (UTC)

To by sice šlo (pomocí upright), ale v tabulce to nevypadá dobře, protože je pak v sloupci každá fotografie jinak široká. Já sám to jako problém nevidím, ale pokud vy ano, mohlo by trochu pomoci vyměnit fotky tak, aby byly všechny buď na výšku nebo spíše na šířku. --Palu (diskuse) 22. 12. 2013, 15:08 (UTC)

Johanna Wanka[editovat zdroj]

Protestuji proti revertům kolegy Palu. Tvar Johanna Wanka byl u druhé vlády Merkelové dohodnut, a jeho soustavné změny na Wankaová narušují konsensus a dobrou atmosféru. --Zbrnajsem (diskuse) 23. 12. 2013, 09:25 (UTC)

Doložte jej, standardně přechylujeme. Já můžu doložit, že je tvar Wankaová zcela normálně používaný. Naopak nevidím důvod, aby byla jen Wanka nepřechýlená a zbytek přechýlen, je to nesystematické. Opodstatnění by to mělo jen v situaci, kdy by bylo doloženo zřetelně nejrozšířenější použití nepřechýleného tvaru. --Palu (diskuse) 23. 12. 2013, 14:02 (UTC)
Co mám Vám na Vaše standardní argumenty říct. Čeští novináři tedy přechylují, co jim pod ruku přijde. Opravdu, ať to vypadá sebepodivněji a přesto, že ÚJČ tvar Wanka uznává jako spisovný. Vy jste ten nejhorlivější strážce konzervativní linie na české Wikipedii v této věci, je to Váš koníček, opravovat všechno podle Vašeho názoru po mnoha jiných tady. Uvažte ale, zda byste také mohl jednou respektovat názory druhých, např. v otázce tvaru Alla Pugačova. O tomhle všem zajisté budeme ještě debatovat. Hezké svátky - a buďte trochu tolerantnější, kolego Palu. --Zbrnajsem (diskuse) 23. 12. 2013, 22:29 (UTC)
To, že jsou tady všechny ministryně přechýlené, jste ostatně způsobil Vy, kolego Palu. Wikipedista:Andrzej, který tento článek založil, napsal jejich příjmení nepřechýleně, tedy tak, aby čtenář bez problémů viděl, jak doopravdy zní, a mohl rovnou hledat další informace na Googlu pomocí pouhého zkopírování. Vám se to samozřejmě nelíbilo. --Zbrnajsem (diskuse) 24. 12. 2013, 07:34 (UTC)
Držím se těžce dohodnutého pravidla WP:PŽJ, které už tak neodpovídá jazykové kultuře a navzdory ní je nakloněno nepřechylování v určitých situacích. Pro eliminování sporů by bylo nejlepší, kdyby i vy jste se držel tohoto pravidla a případné jeho změny prodiskutovával systematicky u něj. Prosazovat jeho změny u každého hesla o ženě zvlášť mi přijde nevhodné a vytváří to jen konflikty. Hezké Vánoce a hezký nový rok. --Palu (diskuse) 24. 12. 2013, 10:01 (UTC)
Když už bylo moje jméno zmíněno, tak reaguji. Omlouvám se, že opožděně. Článek jsem založil bez přechýlení, protože to tak obecně preferuji, zvlášť pokud se jedná o první pád, kde padá argument se skloňováním. Nechce se mi ale zapojovat do zbytečných nekonečných diskuzí na téma, které stejně nijak nezvýší nebo nesníží kvalitu Wikipedie. --Andrzej (diskuse) 17. 1. 2014, 16:54 (UTC)