Diskuse:Starý Hirštejn

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Náměty na vylepšení[editovat zdroj]

Dobrý den, vkládám náměty na vylepšení hesla, předpokládám, že Vám je sdělím i zítra osobně na semináři:

  • Při pohledu na heslo je vidět, že nejsou používány řádkové reference. Tedy, aby každé tvrzení mělo svůj zdroj. Sic vidím dole trojici referencí, dle kterých bylo heslo asi napsáno, nicméně je potřeba je vložit ke konkrétním tvrzením/odstavcům. Takto to nemůže být akceptováno jako splněná podmínka.
  • V úvodu "Vyskytuje se zde také několik vzácných rostlinných a živočišných druhů" - kterých? Bylo by dobré tam ty nejdůležitější vypsat.
  • V obci Pivoň stojí bývalý významný augustiniánský klášter z počátku 11. století se zajímavou minulostí. - v čem byla ta historie zajímavá?
  • Na hradě se vystřídalo mnoho majitelů, včetně loupeživého rytíře. - kterého? Je známo jméno?
  • Na tomto území by měl být vždy prioritní zájem o ochranu biodiverzity, biotopů a krajinného rázu. - proč? Je to někde ve zdroji uvedeno a nebo je to závěr vlastního výzkumu?
  • Je zřícenina hradu národní kulturní památkou? Jestli ano, zmínil bych to v jedné větě ve článku.

Jinak heslo je moc pěkné a po vyřešení (hlavně) první připomínky bude dle mého názoru splňovat kritéria. S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 5. 12. 2012, 18:37 (UTC)

Dobrý den, na základě Vašich námětů jsem udělal pár úprav. Doplnil jsem do úvodu z mého pohledu nejdůležitější organismy, které se na území vyskytují, a jméno loupeživého rytíře do kapitoly historie. Myslím však, že vypisovat pohnutou historii skoro 1000 let starého kláštera by bylo spíše na nový článek a území samotného se příliš netýká. Psal jsem to spíše jako zajímavost pro potenciální návštěvníky tohoto krásného a nedotčeného regionu. Jinak vše co se týká managementu ochrany bylo čerpáno z plánu péče. Hrad národní kulturní památkou není. Jinak děkuji za pochvalu :) S pozdravem Exith.