Diskuse:Stará Jizera

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Chmee2 v tématu „Návrhy na vylepšení hesla v rámci spolupráce s PřF UK

Návrhy na vylepšení hesla v rámci spolupráce s PřF UK[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za povedený článek. Máte dobře nakročeno a dovoluji si níže napsat několik postřehů, jak bych navrhoval článek vylepšit.

  • doporučil bych doplnit sekci lokalita, kde by bylo uvedeno, kde se území nachází, jak to kolem něho vypadá atd. Tedy krátký odstavec, dle kterého by čtenář měl představu o místě. Ideální je otevřít si mapu a popsat oblast dle mapy.
  • doporučil bych rozšířit sekci historie. Při současném stavu se jen dozvídáme, co se tam dělo v 16. století a pak dále nic. Bylo by fajn tam znovu dopsat větu o vyhlášení území (kdy a kdo)
  • v sekci fauna a flora chybí prolinky na další články na české Wikipedii, bylo by fajn, aby například užovka obojková (Natrix natrix) fungovala na proklik jako odkaz.
  • když se podívám do plánu péče, dočtu se tam, že několika tůním hrozí vysychání. Zdejší článek o tom mlčí. Zmínil bych.
  • při brouzdání na internetu jsem se také dočetl, že duby jsou napadeny grafiózou a že to představuje pro území problém. Bylo by vhodné, aby o tom psal i zdejší článek (respektive ten odkaz i dobře sepisuje, jak by se mělo o území pečovat. Něco podobného tak trochu wikipedistickému článku chybí).

Myslím si, že když zapracujete na těchto drobnostech, že budete mít heslo, které splní podmínky pro udělení zápočtu.

S pozdravem, --Chmee2 (diskuse) 9. 12. 2015, 19:08 (CET)Odpovědět