Diskuse:Střídavé napětí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

viz Diskuse: Střídavý proud vs. Stejnosměrný proud[editovat zdroj]

Viz. Diskuse:Střídavý proud vs. Diskuse:Stejnosměrný proud - sice jsem take mel nutkani slucovat, ale ono to opravdu nei to same! Napriklad: Stridave napeti muze byt pila (rampa=jednostranna / oboustranne integrace), TTL obdelniky, harmonicka sin (jen specialni pripad), a dalsi. --Franta Oashi 2. 5. 2011, 12:35 (UTC)

Lidi u nás vehementně vrtají do věcí, kterým dostatečně nerozumí. Protože u nás "elektrice každej rozumí", tak jsme velmoc v počtu úrazů elektrickým proudem. Kdo má kvalifikaci v oboru, toho by ani ve zlém snu nenapdalo, že je možné střídavý a stejnosměrný proud sloučit do jednoho článku. --Pteryx (diskuse) 27. 11. 2012, 14:22 (UTC)

Proboha nemažte už tento článek[editovat zdroj]

Tento článek jsem již kdysi napsal a pak jsem to vzdal protože to furt někdo mazal. Očividně se našel odvážlivec, který to sem dal znovu - GRATULUJI. Střídavé napětí a střídavý proud jsou dvě stejně významné (tzv. duální) veličiny a potřebují samostatné články (i když někomu může připadat že "je v nich to samé"). Takže po několika letech zde opět máme pahýl. Je až neuvěřitelné, že to tady nějací lidé z nějakého nepochopitelného důvodu "slučují" např. se "střídavým proudem". Ještě jednou: Napětí a proud jsou duální veličiny, nelze jednu vypusit - protože jsou rovnocenné. Někdo se podívá, že většina wikipedií má jen střídavý proud a článek o střídavém napětí smaže a tak to jde furt ("jenom" na Německé wiki se to drží - systematičtí Němci totiž chápou, že je nesprávné to vypustit). Pokud nemáte znalosti z oboru, nebo ne dost hluboké (pokud Vás minula např. výkonová elektronika), tak PROSÍM ODOLEJTE SVÉMU NUTKÁNÍ "SLUČOVAT", tento článek má smysl!!!!
--Pteryx (diskuse) 27. 11. 2012, 14:16 (UTC)