Diskuse:Státní shromáždění Republiky Slovinsko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tak tedy pár mých poznámek. Nejsem sice politolog, ale aspoň něco :)

  • co takhle použít šablonu {{Infobox parlament}}? je tedy pro parlamenty, ale jde použít i pro komory
  • chod a procedury tedy zmiňuje ústava? pokud i jiné zákony, bylo by vhodné uvést jejich čísla/názvy v článku
  • Poslanec Státního shromáždění je průměrně členem čtyř až pěti výborů. – tohle by chtělo odzdrojovat
  • Pro přijetí návrhu jako celku je potřebná relativní většina… – chtělo by vysvětlit co to je relativní většina a kolik poslanců ji v rámci státního shromáždění tvoří
  • proč u tabulky předsedů nejsou linky na stranu?
  • zásadně mi chybí strany zastoupené v Státním shromáždění, jaké mají zastoupení (tj. poslanců), volební výsledky; viz en:National Assembly (Slovenia)#National Assembly (Slovenia)

Toliko z mé strany --Faigl.ladislav slovačiny 12. 3. 2010, 18:31 (UTC)

Zdravím a děkuji za recenzi, omlouvám se za prodlení, ale měl jsem nějaké "technické problémy". Infobox jsem přidal, chod a procedury zmiňuje především jednací řád, tento a další významné právní prameny jsou zmíněny v sekci Právní prameny. „Poslanec Státního shromáždění je průměrně členem čtyř až pěti výborů.“ má stejný zdroj jako informace poté, takže jsou tam dva po sobě jdoucí stejné refy. Ta relativní většina změněna: v tomto případě se jedná o většinu z přítomných. Linky na politické strany jsou přidány. Strany zastoupené v DZ RS jsou v textu volební období. V sekci volby jsou linky na všechny uskutečněné volby, kde jsou i počty mandátů. Pokud byste byl pro tabulku, tak řekněte. Ještě jednou děkuji, Taavetti 23. 3. 2010, 15:20 (UTC)