Diskuse:Socialismus 21. století

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název je oficiální z nějakého jeho projevu? Na en:Hugo Chavez je zmíněn en:Democratic socialism?--Horst 11:57, 19. 3. 2007 (UTC)

Již jsem vložil externí odkazy a uvítal bych další připomínky --MAKR 23:19, 22. 3. 2007 (UTC)
Kromě toho že to potřebuje úpravy je to dost neobjektivní (jednoznačně pozitivní vyznění článku bez porovnání s realitou). Zejména tento odstavec je dost přitažený za vlasy:
Socialismem 21. století je tento nový model nazván proto, že je inspirován hodnotami celosvětově uznávanými na počátku nového století. Jsou to demokracie a dodržování lidských práv (nikoliv jen občanských a politických, ale také ekonomických, sociálních a kulturních). Socialismus 21. století je založen na solidaritě, bratrství, lásce, spravedlnosti, svobodě a rovnosti.
Že by byl Chávez symbolem demokracie a dodržování lidských práv? To tedy určitě ne. --Mirekk 23:25, 22. 3. 2007 (UTC)
Nevím jestli je symbolem demokracie a dodržování lidských práv, ale určitě je demokrat a dodržuje lidská práva. Stačí si o jeho působení zjistit více než co se dozvíte z televize (nezkázal pučistické televize/RCTV pouze neprodloužil vysílací licenci, ale funguje dále jako kabelovka, Venevision prodloužil vysílací licenci/, většinu pučistů z dubna 2002 propustil a jednoho dokonce jmenoval guvernérem, dovolil nadále vysílání televize Venevision, která ho označila za "šílenou opici", ve Venezuele působí přes 200 politických stran a čím dál tím více struktur státní správy je přímo voleno občany. To je demokracie o jaké se i České republice může jen zdát). Toto jsem napsal jen, aby bylo jasno jak to vlastně s tím zlým bolševickým, totalitním, hitlerovským (venezuelská média přirovnávají Chávéze k Hitlerovi a pořád je ještě nezkázal, divné...) diktátorem Chávézem je...--78.102.90.70 14. 1. 2012, 23:01 (UTC)
Ty odkazy by měly být relevantní.
Další rozpory, že píšete: Zároveň se však jedná o socialismus zaměřený do budoucnosti a nekopírující minulé modely socialismu... a přitom:
Prezident zopakoval, že Venezuelu povede k přeměně na socialistickou republiku, která se bude řídit myšlenkami Karla Marxe a Vladimira Iljiče Lenina. Už téměř nikdo nepochybuje, že Chávez jde cestou Kuby a centrálního plánování po vzoru bývalého Sovětského svazu. "Míříme vstříc socialismu a nic a nikdo nás nemůže zastavit," uvedl Chávez, když slavnostně přísahal věrnost ústavě, a byl tak potvrzen prezidentem až do roku 2013. zde

--Mirekk 23:41, 22. 3. 2007 (UTC)

Z hlediska popisu dobré myšlenky je článek napsán objektivně. Bylo by jen dobré explicitně uvést případy, kdy tyto myšlenky jednotliví protagonisté porušují.
Jinak, "proklikáme"-li se na související diskuse, zhrozíme se jejich nízké a vulgární úrovně (komunisty postřílet, někdo by ho měl oddělat - a podobné hanebnosti). Obávám se, že proti Chavezovi bude opravdu použito zločinu...
Vojtěch Ullmann -- www.AstroNuklFyzika.cz – Tento příspěvek přidal(a) 195.113.148.1,10:25, 23. 3. 2007 SE(L)Č
Neobávejte se na Wikipedii, neboť Wikipedie není diskusní fórum. Tato diskusní stránka slouží jako redakční porada při psaní článku. --Luděk 09:37, 23. 3. 2007 (UTC)
Dobré myšlenky to tedy nejsou. A i kdyby byly, tak osobní hodnocení na Wikipedii nepatří. (Komunisti taky říkají že někdo jen zneužil dobré myšlenky, ale to je lež. Zavírat lidi s jiným názorem do vězení a krást jim majetek, vraždit je, to nejsou zrovna ušlechtilé myšlenky.) A opravdu: toto není diskusní fórum. Buď článek někdo upraví, nebo navrhnu smazání pro neobjektivitu. --Mirekk 18:08, 23. 3. 2007 (UTC)

Dvouřádkový odstavec o Křesťanství je nepodložený a irelevantní - prosím o ozdrojování (je použito slovo údajně - kdo udává?) nebo o odstranění. Autor nadužívá a zneužívá slovíčko údajně. 89.31.40.122 2. 1. 2012, 09:38 (UTC)