Diskuse:Sjunik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Stavrog v tématu „Arménský pohled

Arménský pohled[editovat zdroj]

Toto je jeden z dalších článků, kde uživatel Riker CZ alis Korelace a následně anonymní IP adresy odstraňují postupně zmínky o Ázerbájdžánu - přitom naprosto nesmyslně. Nechci opravovat nesmysly v článku, protože by to vedlo jen k revertacím, prosím, někoho zkušenějšího a znalejšího, aby se na článek podíval a poopravil případně následující nesmysly, co byly v posledních dnech v článku udělány.

  • Kelbadžar a Lačin nepatří do Arcachu, proč nemůže být uvedeno, že hraničí s Ázerbájdžánem?
  • Nachičevanská autonomní republika - proč musí být napsáno, že vždy historicky patřila Arménii? Článek je o arménské provincii Sjunik a popisuje se, s kým sousedí, ne komu to území dříve patřilo. Jak kdyby se psalo, že Česko sousedí s Horní a Dolní Lužicí, které nám historicky patřily.
  • Alexandropolská smlouva - zmínka o ní byla odstraněna, v původním článku na ruské wikipedii je uvedena a odkazuje se na ní, proč tady muselo být zcenzurováno?
  • Ázerbájdžánci x muslimové - v článku bylo cíleně odstraněno označení Ázerbájdžánci a nahrazeno slovem muslimové. Dá se předpokládat, že v dobách SSSR, v dobách boje s bolševiky apod. alespoň část Ázerbájdžánců byli komunisté, ateisté a proto označení muslimové mi nepřijde vhodné. Vhodněji bylo dříve uvedeno, že probíhaly boje mezi Armény a Ázerbájdžánci.
  • V článku je uvedeno, že probíhaly etnické třenice mezi Armény a Ázerbájdžánci (muslimy), není to podrobně rozváděno, není to pro článek důležité - ale po cenzuře je uvedeno, že Ázerbájdžánci dobrovolně odešli. To slovo dobrovolně bylo doplněno navíc, nikde jinde se nepíše dobrovolně. Pokud probíhá nenávist mezi dvěma národy, na obou stranách se zapalují domy nedá se předpokládat, že někdo odejde do jiné země jen tak dobrovolně. Na jiných verzích wikipedie se uvádí, že Ázerbájdžánci byli vyhnáni. Je to historický fakt, proč to tady vadí?

--AusEger (diskuse) 26. 5. 2021, 10:40 (CEST)Odpovědět

Zdravím @AusEger,
navrátil jsem informace zpět, tak jak tam byli dříve. Nikdo krom Vás se k tomu nevyjádřil, mně to také vadí, že někdo má potřebu tam neustále něco vymazávat. Jen nevím, jak je to s tou Alexandropolskou smlouvou. Máte pravdu v tom, že v ruském originále je to uvedeno, proto jsem to při překladu použil. Ale nevím, zda to tak skutečně je a nebo zde má uživatel Korelace pravdu. --Stavrog (diskuse) 13. 7. 2021, 23:35 (CEST)Odpovědět