Diskuse:Silnice I. třídy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je možné sloučení?[editovat zdroj]

Toto je duplicitní stránka, jednu stránku věnovanou této tématice máme zde: Seznam silnic I. třídy v Česku --MOMOOO 13:58, 6. 3. 2007 (UTC)

Zpochybňuji číslování[editovat zdroj]

V turistických mapách a autoatlasech, které mám doma, stejně tak i v mapách na Seznamu jsou silnice 1.třídy označeny ne např.1/9, ale celým číslem 9. Ten zdejší zvyk označit lomítkem třídu a pak teprve číslo není obecně uváděn a ani zde zdrojován. Možná to je v nějaké publikaci, ale není to očekávaný, běžně užívaný název. Vyčkám na případnou nápravu, dodání zdrojů , pokud nic, pak pak silnice vedoucí mým okresem v textu upravím, případně udělám reedicty, doplním i zdroje, mapy. Připouštím, že se mohu mýlit, že existuje nová vyhláška, systém značení - prostě dodejte zdroje --Zákupák 7. 11. 2010, 20:42 (UTC)

Ano, v mapách se samozřejmě značí jen číslem, protože i podle čísla se dá poznat třída silnice. Ale autoritou pro toto je ŘSD, na jehož stránách je jasně vidět, že se označují takto: ÚÚsek silnice I/20 K Dráze – Jasmínová k dálnici D5 slavnostně uveden do provozu . JAn 8. 11. 2010, 12:51 (UTC)