Diskuse:Seznam zápasů české a lotyšské hokejové reprezentace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název česky?[editovat zdroj]

Hm, právě jsem to přesunul, abych odstranil jasnou mluvnickou chybu "lotyšská hokejové reprezentace", ale pořád mi to nezní. Jak to nazvat co nejlépe? (Krom toho vidím, že těch článků s chybou se tu teď vyrojila spousta, takže vymysleme nějaké správné pojmenování, a přejmenujme to dřív, než na ně povedou odkazy. --Mmh 2. 5. 2009, 19:15 (UTC)


  1. Jedná se o seznam, mělo by to tedy začínat slovem Seznam.
  2. Správně se píše versus, navíc je v těchto případech běžnější zkratka vs., úplně nejlepší by bylo se tomu vyhnout.
  3. Pakliže spolu hrají dva státy, jde celkem samozřejmě o mezistátní utkání, tedy ono slovo je tam již nadbytečné. Jako vhodnější pro případné zdůraznění, že hráli proti sobě a ne se sebou (a je to vůbec potřeba zdůrazňovat? ;-)), bych volil slovo vzájemné.

Suma sumárum mi z toho vylézá Seznam vzájemných utkání české a lotyšské hokejové reprezentace resp. Seznam utkání české a lotyšské hokejové reprezentace.

Jako ideální bych ovšem viděl spíše celkový článek Seznam mezistátních utkání české hokejové reprezentace, a ten by byl rozdělen na sekce typu S Lotyšskem, Se Slovenskem, S Kanadou... a z těch jednotlivých názvů s kombinacemi (i když pochybuji, že by je někdo hledal, natož pak vypisoval) by šla přesměrování na jednotlivé sekce tohoto souhrnného článku.

Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 3. 5. 2009, 08:21 (UTC)

Dovedu si představit, že posledně jmenovaný seznam by byl už nepřehledně rozsáhlý; asi by to pak chtělo hned druhý, tříděný ne podle států, nýbrž podle data. V hokeji se nicméně nevyznám, takže se podřídím znalcům. Co si myslí ostatní? --Mmh 3. 5. 2009, 11:25 (UTC)

Nepřehledně rozsáhlý by nebyl, pokud by se správně zformátoval. Kromě toho by se v něm dalo velmi dobře vyhledávat např. i podle výsledného skóre, třetin apod. napříč jednotlivými protivníky, což nyní nejde.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 3. 5. 2009, 14:42 (UTC)

No, jak jsem koukal na některé další z těchto seznamů, tak obsahují několik desítek položek, a ne jen nějakých pár. S kolika různými reprezentacemi kdy hrála česká reprezentace? Jak dlouhé to pak bude celkem?
A druhá věc — v současné podobě se články hodí jak pro rešerši o české reprezentaci, tak o té druhé. V případě jediného seznamu by pak bylo nutno zapisovat každý zápas do dvou národně-reprezentačních seznamů. --Mmh 3. 5. 2009, 14:57 (UTC)

Zdravím. Nemá někdo chuť pomoci dodělat "Seznam zápasů české a (kanadské,švédské,finské a ruské) hokejové reprezentace".Je toho hodně.Data bych poslal po dohodě????
--Zoner57 3. 5. 2009, 15:07 (UTC)

Nechci být ironický, ale tímto e mělo začít, jak jsem hrály se Švédy, Finy, Rusy a s Kanadou. To jednodušší mělo zůstat na konec. Když to doděláte, jste u mě frajer.--Mirek256 3. 5. 2009, 15:14 (UTC)
To si piš, že dodělám !!!!! Ovšem kdyby mi někdo s tím píchnul byl bych jen rád.
--Zoner57 3. 5. 2009, 16:43 (UTC)

Racionalita tabulky[editovat zdroj]

Ta tabulka by potřebovala ještě nějak lépe promyslet. Nyní je tam jeden sloupec, ve kterém stojí vždy "Česko", a druhý, ve kterém stojí vždy "Lotyšsko", a pouze tučnost má výpovědní hodnotu jako označení vítěze. Jednobitovou informaci tedy cpeme do celého ukecaného sloupce. Co s tím?

Jedna možnost by byla nechat tam jen jeden sloupec s nadpisem "Vítěz". Druhá možnost by byla obarvit třeba přímo skóre, nebo jinak označit výsledek v jiných sloupcích, a tyto dva sloupce zrušit zcela. Co si o tom myslíte? --Mmh 5. 5. 2009, 16:30 (UTC)

Podle mě by zcela stačilo odstranit jen ty dva sloupce. Myslím že tučnost vítězných výsledků Česka zcela postačuje. Druhá věc však je že tabulka nemá výpovědní hodnotu o tom kdo byl veden jako domácí, což v hokeji není tak úplně jedno (nasazování hráču při střídání). -- Jowe 5. 5. 2009, 16:47 (UTC)