Diskuse:Seznam vzdušných vítězství Wernera Mölderse

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

měl bych takový vcelku triviální dotaz… (Vlastně dva.)

1.) Lehkým nakouknutím a náhodným vybráním časového úseku… (Rok 1940, Bitva o Francii.) Upřimně řečeno, text umístěný u data 20. května 1940 — je přinejmenším zarážející. »27. (vzdušné vítězství), 20. května 1940, 19:15, Wellesley [nebyl v původním seznamu přímo v textu hesla „Mölders“ uveden Vickers, nikoli Wellesley?], Pravděpodobně Vickers Wellesley

Vnucuje se triviální dotaz — kde že se vzal (a to ve Francii, roku 1940!) Vickers Wellesley? Tzn. od které operační jednotky byl, a co dělal (Wellesley) ve Francii — a byl vůbec sestřelen? (Tj. jednak byl-li, či mohl-li to vůbec být, Wellesley, a za druhé — byl-li tam tehdy vůbec nějaký stroj sestřelen?)

2.) Po nahlédnutí na konec stránky vidím odkaz na dva (ovšem — různé?) zdroje. Kniha je jasná, ale… Nějak, obávám se, onen druhý, webový, zdroj (…), neobsahujující prameny… Obával bych se, že lze mít zcela oprávněně za to, že onen „bezpramenný text“ bude vycházet z téhož „papírového“ zdroje. Tzn. — má význam odkazovat na neozdrojované webové stránky jako na „druhý“ (nezávislý?) zdroj? Jinak další zdroje („ref“ odkazuje pouze na první dvě „věci“), ty tedy neobsahovaly nic k textu? Tzn. pouze jsou prameny pro totéž, co už je přímo v hesle „Mölders“?

Jinak bych měl takovou menší připomínku — proč je (tj. nepočítaje onen seznam možných vítězství) v podstatě jen znovu opakován tentýž text, který už je v hesle Mölders? Vcelku bych považoval za praktičtější (a rozumnější) jen odkázat na původní text, než jen přebírat celé části odtamtud. --Algernon 28. 3. 2010, 18:02 (UTC)

Ahoj Algernone, díky za upozornění na nejasnosti. Ohledně toho Wellesleyho ti momentálně neodpovím... kde se tam vzal nevím, pouze se opírám o tvrzení autora knihy :-) Jinak ty ostatní připomínky určitě zpracuji, ale až na to budu mít tak nějak časové kapacity. Díky a zdravím. Jo a sorry jak jsem na tebe tenkrát vyletěl :-) --Gothic2 28. 3. 2010, 18:18 (UTC)