Diskuse:Seznam památných stromů v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Vojtěch Veselý v tématu „Řazení seznamu

Řazení seznamu[editovat zdroj]

V diskusi článku Památný strom jsem navrhl změnit řazení seznamu na nějaké užitenější kritérium, např. podle krajů a okresů - dodatečně jsem si všiml, že podobný návrh tam padl již dříve. Abecední řazení seznamu příliš k ničemu není, duplikuje funkci našeptávače v okénku vyhledávání a příliš nepomáhá ani tomu, aby se v seznamu nevyskytl tentýž strom vícekrát pod různými názvy.

Také doporučuji začít do seznamu postupně přidávat i stromy, o kterých zatím článek neexistuje. Jako seznamy článků slouží kategorie - seznam má být seznamem stromů, nikoliv článků. --ŠJů 16. 6. 2011, 22:34 (UTC)

Jak už jsem již uvedl v diskusi ke článku památný strom, o podobě a realizaci kompletního seznamu památných stromů se diskutuje v Pojektu chráněná území. Kompletní seznam bude mít zcela jinou podobu (především bude řazen podle území) a zcela jistě nevznikne z tohoto, který má jiný účel i rozsah. Vyhlášených památných stromů v ČR je aktuálně asi 30 tisíc a i přesto, že velká část jich je ve stromořadích, je jednotlivých položek téměř 6 tisíc. Pokud máš zájem, můžeš se s případnými návrhy zapojit do diskuse v Projektu chráněná území zapojit (případně do Projektu památné stromy). Abecední seznam neduplikuje funci našeptávače, našeptávač ti neřekne, jestli už existuje článek např. o lípě v Sudslavicích, který se může jmenovat Sudslavická lípa, lípa v Sudslavicích, Husova lípa v Sudslavicích, lípa velkolistá v Sudslavicích, lípa srdčitá v Sudslavicích, Žižkova lípa v Sudslavicích a podobně. --Xth-Floor 17. 6. 2011, 07:57 (UTC)
Co tedy s tímto seznamem? Seznamy po okresech už máme, takže tady nám zůstal hodně nekompletní abecední výběr. Navíc je tam asi sedm odkazů na rozcestníky a není přitom jasné, na který z daných článků má odkaz vést.--Vojtěch Veselý (diskuse) 16. 11. 2016, 19:28 (CET)Odpovědět