Diskuse:Seznam náměstí v Praze

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Chrzwzcz v tématu „Abeceda

Asi by bylo vhodné ke každému náměstí také doplnit měststkou část a čtvrť resp. katastr. --MiroslavJosef 16:24, 23. 5. 2008 (UTC)

Ano, to by se hodilo, popravdě jich většinu neznám. Vy jste čerapl z hlavy, nebo z nějaké publikace? Ono tam těch náměstí totiž spousta chybí, já jsem si vzpoměl na dvě... --Jagro 16:54, 23. 5. 2008 (UTC)
Nikolivěk, dílo je to kolektivní (jak vidno z historie článku). Článek jsem já sám nezaložil, akorát jakožto rodilý pražan jsem zjistil, že zde spousta náměstí chybí zcela. Začal jsem je tedy dost nesystematicky doplňovat jak mě postupně další a další napadala. Pak se do toho vložil mám dojem pan kolega Wikipedista:Jedudedek a začal seznam doplňovat systematicky podle nějakého seznamu, ale myslím, že už tuto svoji práci nedokončil, skončil někde u "N" či tak nějak (dá se to dojhledat v historii článku). Takže asi tak - já sám žádný kloudný seznam doma nemám ** Přimlouval bych se IMHO za to, aby byl seznam doplněn ještě i o parky a další větší veřejná prostranství, která se vůbec nejmenují náměstí - otázka je spíš v jaké formě by toto mělo být vloženo ** Jinak já jsem spáchal před týdnem jiný menší seznam pražských hřbitovů, ale to je jiná věc, ten by také potřeboval zkontrolovat, doplnit a upravit ** Zdravím --MiroslavJosef 17:04, 23. 5. 2008 (UTC)
Seznam mám v plánu zkompletovat, doplnit o výše uvedené informace (lokace) a výhledově snad i o fotografie (ještě si rozmyslím, zda ke každému náměstí;-). Na některá méně významná náměstí asi později i zruším odkaz (o některých asi opravdu kloudný článek nelze napsat). Postupuju dle mapy a ověřuji, zda již nestihly přejmenovat a zda není i v jiných městech (v takovém případě dávám rozlišovač Praha). Pro parky bych rozhodně upřednostňoval samostatný seznam (mám v plánu). Momentálně jsem však dosti zaneprázdněn pracovně.
Jo a jen tak mimochodem, ten seznam jsem založil já ;-)
Jedudědek 20:00, 23. 5. 2008 (UTC)
Omlouvám se, to jsem nezaregistroval ** Parky a zahrady bych dal dohromady - ono to ve městě stejnak trochu splývá * Já bych zase rád pokračoval v těch vodárenských věžích, ale na to potřebuji správné rozpoložení ** Od těch historických vodárenských věží měl kdysi můj děd Josef Kozák klíče, neboť bylť kdysi za první československé republiky stavebním dozorcem pražského magistrátu - to jen na vysvětlenou proč jsem je na Wiki zapsal - je to vlastně taková malá vzpomínka na mého otce a dědu ** Zdravím --MiroslavJosef 20:10, 23. 5. 2008 (UTC)
Už jsem zabrouzdal do historie, a zjistil jsem to, předtím jsem měl, nevím proč, zato, že to založil MiroslavJosef... Pokud byste chtěli se seznamem nějak pomoct, řekněte, co mám udělat, rád se připojím. ;) Ale takhle do něj nechci rejpat víc, než přidáním toho, co mě napadne. ;) K fotkám myslím, že by to chtělo dát ke každému písmenu spíše jednu k nejdůležitějšímu náměstí, než ke každému náměstí... A pro parky bych určitě založil seznam nový, pokud tedy není park součástí náměstí, jako třeba Karlovo náměstí (Praha). --Jagro 20:31, 23. 5. 2008 (UTC)
S fotkama Vám nepomůžu, nemám digifoťák, moje sestra Jitka Krásová je téměř "profesionální digifotografka", ale ta nám své krásné fotky nedá k dispozici. Zdali se by se zapojil můj syn Martin nevím, pozeptám se zdali by byl ochoten také občas přestat kafrat do ŽOKů, arbitráží a jiných nesmylných akcí a něco užitečného dělat pro Wiki i pro mé rodné město ** --MiroslavJosef 20:41, 23. 5. 2008 (UTC)
;-)
…krásně řečeno :-)
Já jsem naopak zase takový fotomaniak a k mým plánům mimo jiné patří postarat se o to, aby každé náměstí Prahy mělo na commons svojí fotku. Tento seznam jsem původně začal vytvářet proto, abych měl snazší porovnání co už fotku má a co ne ;-)
@Jagro - naštěstí jsem vybaven i notnou dávkou estetického cítění, takže to s fotkama asi přehánět nebudu. Jestli máte čas a chuť pohnout s tím o kus dál, tak do písmena N by to mělo být hotové, můžete tedy pokračovat od O dál. Já se tomu teď určitě věnovat nebudu. (Momentálně jdu tvořit články o sportovních střelcích Janu Sychrovi a Leoši Hlaváčkovi, neb jsem dnes měl tu čest oba pány potkat a vyfotografovat :-) Jedudědek 21:16, 23. 5. 2008 (UTC)

Tak jsem na ty náměstí sednul a vypsal je všechny, musím konstavat, že jsem vůbec netušil, kolik těch náměsí v Praze máme a jak podivně se menují... ;) Nužli byl to děs, ale nyní je snad seznam kompletní i s MČ a přiřazením k číslu Prahy. Fotky asi časem dodám také, bude toho hodně na Commons a co ne, tak to vyfotím (pokud to teda nebude zrovna v Hrdlořzích a budu mít cestu kolem... ;) --Jagro 19:15, 26. 5. 2008 (UTC)

Náměstí Borise Němcova[editovat zdroj]

Martin2035, kdy to zastupitelstvo odhlasovalo? A kdy k přejmenování fakticky došlo? --Zolwikcz (diskuse) 19. 2. 2020, 19:36 (CET)Odpovědět

Abeceda[editovat zdroj]

Nevím jak se to řeší v podobných článcích, ale podle mě by se mělo například "náměstí Antonína Pecáka" řadit pod "A". Takhle bude pod "N" polovina položek (přeháním) a to moc na přehlednosti nedodá.Chrzwzcz (diskuse) 19. 2. 2020, 19:43 (CET)Odpovědět