Diskuse:Seznam nábojů do ručních zbraní

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vytvořil jsem články o nábojích, o kterých se domnívám, že jsou nejčastěji používané. Pokud by jste někdo měl zájem o nějaký další, tak mi zašlete e-mail nebo nechte zprávu v mé diskuzi.

Jméno ráže a odsazení názvu jednotek[editovat zdroj]

Ráže, jejichž jméno obsahuje i zkratku jednotky (např. 9 mm Luger) by se zřejmě měly psát s mezerou mezi číselnou hodnotou a mezi zkratkou jednotky. Vis Wikipedie:Typografické rady nebo [1]. Stejnou formu (s mezerou) mají i názvy ráží používané v odborné literatuře nebo v odborných časopisech. Od tohoto pravidla se ale často odchylují různé internetové katalogy a nebo eshopy, kde jsou názvy ráží často psány oběma způsoby, čož je ovšem chyba (např. http://www.czub.cz/index.php?p=23&lang=cz). Psaní názvů by se mělo sjednotit, protože heslo "10 mm Auto" bohužel není to samé jako heslo "10mm Auto" a takovéto odkazy by ukazovaly každý na jinou stránku wikipedie. David Sourek 22:09, 30. 6. 2008 (UTC)

Ruční zbraně vs. krátké ruční palné zbraně[editovat zdroj]

Ruční palné zbraně se dělí na krátké a dlouhé. Tento článek pojednává pouze o krátkých, ačkoliv v názvu jsou zmíněny všeobecně zbraně ruční (což by byl vedle pušky dokonce i luk a šíp). Doporučoval bych proto změnit název článku na "Seznam nábojů do krátkých ručních palných zbraní".