Diskuse:Sestra

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podle mě by ke sloučení článku do článku Sourozenec dojít nemělo. Je sice pravda, že je článek chudý a perspektiva rozšíření není zrovna největší, ale pokud jde o elementární příbuzenské vztahy, jsou to natolik významné rodinné záležitosti, že by podle mě měly mít vlastní články. To samé si myslím například u historických jednotek, o kterých se také nedá příliš mnoho napsat a přesto je sloučení podle mě nevhodné. Samozřejmě je to subjektivní názor, který nemám kromě vysoké významnosti tématu v daném tématickém okruhu o co opřít. Palu 21. 2. 2011, 02:14 (UTC)

Jsem taky proti sloučení. Pojem je ve své základní podobě natolik významný, že si zasluhuje samostatný článek, navíc tu jsou rovněž významné odvozené významy. Atila M. Rof (diskuse) 4. 5. 2013, 17:42 (UTC)

nevlastní sourozenci[editovat zdroj]

Dovoluji si upozornit, že v tomto článku je nesprávně uveden výraz nevlastní. Sourozenci, kteří mají jednoho společného rodiče jsou sourozenci vlastní, polorodí. Nevlastní nemají žádného společného rodiče ale matka jednoho z nich se provdala za otce druhého. 195.113.127.239 26. 2. 2014, 13:30 (UTC)