Diskuse:Rolled Homogeneous Armour

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Připomínky:

1) Anglický článek říká: Rolled homogeneous armor (RHA) is a type of steel which is used to construct armored vehicles and tanks.', zatímco český Rolled Homogeneous Armour (zkráceně RHA) je údaj vyjadřující odolnost pancíře bojového vozidla. To je přece něco úplně jiného.

2) Ten odkaz vede na spekulativní údaje. Je toto věrohodný zdroj?

Nazgul02 22. 9. 2009, 16:52 (UTC)


1) RHA je druh oceli, ale zároveň referenční údaj, který udává odolnost právě vůči tomu, jak tlustý plát RHA (válcovaného pancíře z oceli) by byl nutný pro dosažení stejného efektu. Dokonale správné značení je tedy RHAe, (-e na konci pro "Ekvivalent" nicméně v praxi se píše jak RHA, tak RHAe - jak je kdo zvyklý. Dobrá připomínka, šoupnu to i do textu (viz anglická wiki: For the purposes of testing and calibration of anti-tank guns, the term RHAe (Rolled Homogeneous Armour equivalency) is used when giving an estimate of either the penetrative capability of a projectile or the protective capability of a type of armour which may or may not be steel.)

2) u tak utajovaných faktů jako jsou hodnoty RHAe neexistuje nic jako "věrohodný zdroj" - jsou pouze uvěřitelnější/realističtější odhady a ty méně realistické. Ten na který linkuje článek se opírá o diskuse na tanknetu, což je relativně uzavřená komunita skutečných tankistů a anylytiků atp. - ergo se jedná o stránku z množiny těch realističtějších. A opět, vložím to i do textu, protože co je samozřejmost pro mě, není samozřejmost pro jiné. Děkuji za připomínky. --Cover72 7. 10. 2009, 20:46 (UTC)