Diskuse:Renault

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Podroužek v tématu „Vlastník

Proč je pls na tom obrázku úplně dole i ten Samsung?Oni maj něco společnýho?Zix 7. 11. 2009, 22:14 (UTC)

Do skupiny Renault patrí aj spoločnosť Renault Samsung Motors. Renault v nej vyrába modely špeciálne určené pre kórejský (resp. azijský trh), ale napríklad aj model SUV Koleos, predávaný v európe, sa vyrába práve vo fabrike tejto spoločnosti. Už asi dva roky pred uvedením modelu Koleos na európsky trh, bol tento model, pod označním QM5, predávaný v Kórei. Podobne je to aj s budúcim modelom vo veľkosti starého Renaultu Safrane, ktorý sa už predáva v Kórei ako model SM7. V podstate sú to autá vyrobené na platformách viac od Nissanu, ako od Renaultu. Mysterymister 13. 11. 2009, 06:57 (UTC)

Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce Renault. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 3. 9. 2018, 10:48 (CEST)Odpovědět

Vlastník[editovat zdroj]

Vlastní nissan renaulta nebo renault nissana? Jirka Zsc (diskuse) 1. 7. 2020, 16:58 (CEST)Odpovědět

@Jirka Zsc: Dobrý den, děkujeme za dotaz. Renault a Nissan jsou akciové společnosti. Renault vlastní 43% akcií Nissanu. Nedá se říct že Renault vlastní Nissan a ani že Nissan vlastní Renault. Záleží na úhlu pohledu. Každopádně obě automobilky založili alianci Renault-Nissan. Později se přidala automobilka Mitsubishi. Tato aliance má za cíl snížit náklady a zvýšit prodej vyráběných automobilů. Původně to byla odezva na vznik skupiny VW group. Je to dostačující odpověď na vaší otázku.--Podroužek (diskuse) 1. 7. 2020, 17:24 (CEST)Odpovědět