Diskuse:Prýmek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Ryj v tématu „Dvouvazná tresa - prosím o dokončení

Domnívám se, že v obsahu výroby a používání prýmků chybějí doplňky k uniformám všeho druhu (i divadelním rekvizitám), zejména nárameníky (epolety) s mnoha druhy prýmků, límcové, rukávové a výložkové značení (doplňovaná kovovými hvězdami aj.), řádové či medailové náprsní proužky, stuhy a jejich zmenšeniny do knoflíkové dírky, prýmky pro různé prapory, standarty a vlajky, ozdobné opasky, různé stuhové ověsky - zdobné proužky, fábory aj. Výčet druhů by mohl být dlouhý.

Plk. ČSLA v.v. Jeroným Knížek (wikipedista), 12.8.2011.y 
Dobrý den, článek o prýmkách by se jistě dal doplnit mnoha podrobnostmi. Rád bych to příležitostně udělal, je to však velmi speciální téma, které si netroufám zpracovat bez patřičné literatury. (Během těch cca 40 let textilní praxe jsem se zabýval asi dvaceti jinými subobory). A jen tak "z luftu" nebo podle internetových reklam něco básnit, to není podle mého gusta. Například, nejasnosti začínají už u toho, co je prýmek a co je stuha. Z definic http://cz.texsite.info/Pr%C3%BDmek a http://cz.texsite.info/Stuhy moc chytrý nejsem a v cizích jazycích to dělení není známé, resp. ty výrazy se nedají přímo překládat. Jestli někde zahlédnu vhodný pramen, z kterého ba se dalo čerpat, budu to brát v úvahu. --Ryj 12. 8. 2011, 10:39 (UTC)

Dvouvazná tresa - prosím o dokončení[editovat zdroj]

Dobré sváteční ráno!

Kouknete, prosím, na tři tečky na konci řádku začínajícím "dvouvazná tresa"? Šlo by nahradit slovy?

Díky moc --Hnidopichwiki (diskuse) 2. 4. 2018, 01:03 (CEST)Odpovědět

Ty tři tečky samozřejmě musí pryč, asi se tam dostaly nějakým omylem. Ten celý článek chci příležitostně upravit, protože mimo jiné zmizel z internetu důležitý odkaz, který jsem v něm použil. Jinak přeju ještě hezký zbytek Velikonoc. --Ryj (diskuse) 2. 4. 2018, 08:53 (CEST)Odpovědět