Diskuse:Port Stanley

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Ozzy v tématu „Rod

"Je to nejjižnější administrativní středisko světa, ale protože Falklandy nejsou suverénní stát, není nejjižnějším hlavním městem (toto prvenství patří Wellingtonu na Novém Zélandu)." Moc tomu nerozumím. (Možná proto, že mi není jasné co to je to Zámořské území Spojeného království. "Lepší" Kolonie, "horší" protektorát??) Např. Ushuaia je také administrativní středisko provincie Tierra del Fuego a je daleko jižnější. To podobné platí o "nejjižnější katedrále na světě" - opravdu tam sídlí biskup??? Pokud by šlo jen o "nejjižnější kostel na světě" - tak by tu zase byla ta Ushuaia, né-li něco jižnějšího.

A ještě: --Karel Hudera 13:22, 4. 4. 2007 (UTC) :-)

Při psaní článku jsem čerpal z této verze na anglické Wikipedii. Zmínka o nejjižnějším místě tam však byla odstraněna, tak jsem ji tu odstranil také.
K té katedrále: našel jsem několik odkazů, které potvrzují, že je to "southern most cathedral"(např. [1], [2]).
Jinak, díky za upozornění. --Japo ¿ 14:46, 4. 4. 2007 (UTC)
Mám poznámku k fotografii kostela. Oblouk rozhodně není tvořen kosticemi, kostice jsou dlouhé, kartáčovité a pružné útvary na horních čelistech, sloužící k filtrování potravy. Zde se jedná o kosti, pravděpodobně o spodní čelisti.147.231.139.26 7. 2. 2012, 15:41 (UTC)

Rod[editovat zdroj]

V clanku se zcela volne pouziva Stanley jako rodu muzskeho ("Stanley je zastoupen"), zenskeho ("který jí formálně udělil") i stredniho ("se stalo"). Chtelo by to sjednotit. --Ozzy (diskuse) 25. 5. 2023, 08:36 (CEST)Odpovědět