Diskuse:Petr Weiss

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kategorie Židé[editovat zdroj]

Vzhledem k tomu, že v článku není o židovské příslušnosti ani zmínka, natož zdroj, považuji zařazení do této kategorie za nevhodné. Zdroj by měl také nasvědčovat encyklopedické významnosti této příslušnosti (např. že se k ní aktivně hlásí, nebo že je kvůli ní nějak napadán či naopak ctěn atd.). --ŠJů 21:37, 4. 4. 2008 (UTC)

Např. http://www.zasvobodu.cz/clanek.php?c=253 Jinak bez zdroje není vhodná žádná informace, ale refy do kategorií dávat nelze. S tou tezí o příslušnosti bych ani nesouhlasil, ale pro klid tvojí duše uvádím, že se jako židovský akademik sám prezentuje.--Dezidor 21:42, 4. 4. 2008 (UTC)

O klid mé duše nejde, já vím, že se takto prezentuje i angažuje. Ale není vhodné kategorizovat podle něčeho, o čem v článku není ani zmínka a co z obsahu článku nevyplývá ani nepřímo. Pokud je to tak důležité (což asi je), tak ty odkazy patří do článku, ne sem do diskuse. --ŠJů 00:49, 5. 4. 2008 (UTC)

Protože se mi odkaz na seznam znalců nepodařolo otevřít, tak tady: pochybuji, že "PhDr" Weiss je soudním znalcem v oboru "psychiatrie" (podmínka titulu "MUDr"), specializace "klinická psychologie". I když je v ČR možné vše, je to zřejmá nelogičnost a nesmysl. Psychiatrie a psychologie jsou dva samostatné obory, samostatně studované, se zřetelnými průniky i rozdíly, na zcela rozdílných fakultách. Tedy pan prof. PhDr. Weiss je jistě "znalcem" v mnoha oborech lidské činnosti, stran forénzní praxe jistě v oblasti klinické psychologie a v rámci tohoto oboru také sexuologie (resp. psychologické sexuologie, jejiž obdobou je lékařská sexuologie - viz ZVĚŘINA, J.: Lékařská sexuologie, H+H, 1992). Jinak aktivity prof Weisse jsou tak heterogenní, že plně (bez ohledu na to zda je či není Žid a zda se k této entitě hlásí - připadá mi nesmyslné definiovat se "židovským vědcem" - jak se sám deklaruje - , ale pro mě je to nulová informace) naplňuje slova českého nežidovského novináře a básníka Jana Nerudy, že vším čím byl, byl rád, ale psychiatrem není zcela bezpečně. Tím je onen uvedený Jaroslav Zvěřina, jeho šéf na Sexuologickém ústavu v Praze, třebíčský, judaisticko - křesťansky vědec...

Uvedená informace v článku je správně: „Působí jako soudní znalec v odvětví psychiatrie, specializace klinická psychologie a sexuologie.“ [1], pokud je již odkaz nefunknční mělo by jít vyhledat v evidenci.--Kacir 27. 10. 2010, 14:31 (UTC)