Diskuse:Přírodní park Radotínsko – Chuchelský háj

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Prof.Jiri.Reif v tématu „Komenáře vyučujícího

Komenáře vyučujícího[editovat zdroj]

Máte pěkný základ hesla, ale ke splnění úkolu jsou potřeba jeho podstatná vylepšení:

- Úvodní informace jsou příliš stručné. Tato část by měla v kostce charakterizovat celé to území se zaměřením na jeho nejdůležitější vlastnosti. Mělo by jít o jakousi minimalistickou podobu celého článku.

- Celý text by zasloužil podrobnou gramatickou (např. "Malou Chuchlí") i stylistickou revizi (např. není příliš vhodné psát, že "je součástí mnoha chráněných území" - spíše "v přírodním parku se nachází mnoho chráněných území" nebo něco podobného; úprava rozlohy se nejprve vztahuje k roku 2004, ale dále v textu k roku 2014 - není jasné, co vlastně platí).

- Kapitola "Přírodní poměry" není vhodná. Její text mnohonásobně rozšiřte a rozdělte do samostatných kapitol pojednávajících o podnebí, hydrologii, pedologii, flóře a fauně. Informace najdete v plánech péče o jednotlivá zvláště chráněná území, která se na území parku rozkládají. Samozřejmě nemusíte vypisovat všechny ty tisíce druhů, ale aspoň příklady těch ochranářsky významnějších prosím uveďte.

- V kapitole "Ochrana" jmenujte nejpalčivější problémy, se kterými se ochrana přírody na území parku potýká, a způsoby, jimiž se je snaží řešit.

- V textu zcela chybí reference, tj. odkazy na zdroje, z nichž jste informace čerpala. Přitom každá věta obsahuje sdělení, které jste si někde musela přečíst - měl by se tedy za ní objevit odkaz na daný zdroj. Podívejte se prosím do hesel Vašich kolegů z minulých ročníků, jak se toto řeší, a reference do Vašeho hesla vložte.

- --Prof.Jiri.Reif (diskuse) 12. 11. 2021, 21:18 (CET)Odpovědět