Diskuse:Organologie (nauka o varhanách)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Omlouvám se, zajímám se o varhany a s pojmem organologie jsem se setkal pouze v souvislosti s varhanami. Jak se ukazuje zde: en:Organology, Organologie, organologie se zabývá hudebními nástroji jako obecně... Problém bude v tom, že ono řecké slovo organon bylo kdysi označením pro jakýkoliv hudební nástroj, později se však stalo označením pro varhany (organum hydraulicum)... Může pomoci s editací někdo zasvěcenější???--Weissar 30. 10. 2008, 18:22 (UTC)

Navíc se jedná i o biologickou disciplínu - příště se podívejte do slovníku cizích slov ** --MiroslavJosef 30. 10. 2008, 18:24 (UTC)
V podstatě se nic nestane, když tento článek oddělím jako jeden z významů. Protože se opravdu tento termín používá nejčastější v souvislosti s varhanami. Takže bych z něj udělal Organologie (varhany). Šlo by to??--Weissar 30. 10. 2008, 18:29 (UTC)

interwiki[editovat zdroj]

Odstranil jsem interwiki, protože vesměs vedou na cizojazyčné Organologie (hudba). Do těchto článků pak roboti umisťují nesprávný odkaz sem. Doplňujte prosím interwiki pouze na články týkající se varhan. Děkuji. --ॐ (Aum) 28. 1. 2011, 11:22 (UTC)