Diskuse:Orgánová soustava

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Obratlovci - bezobratlí[editovat zdroj]

Tato úprava [[1]] mě přivedla k otázce: Je plánováno rozšíření i o orgánové soustavy bezobratlých?

Jestliže ne, navrhuji přejmenovat celý článek rovnou na Orgánové soustavy obratlovců, abychom příležitostnému čtenáři nabídli již při vyhledávání relevantnější informaci o obsahu článku.

Jestliže ano, pak lze dané soustavy buď zahrnout do stávajících kapitol (u vnější kostry členovců si lze vybrat zda do "Povrchu těla" nebo do "Kostry"), což by umožnilo i "prezentovat" vývoj dané soustavy u živočichů včetně Diblastica a prvoústých, nebo dát do zvlášť kapitol - v takovém případě je zrušení vyšší úrovně nadpisů [[2]] předčasné.

Je to spíš námět na diskusi, osobně bych se přimlouval (už kvůli délce) za variantu ponechat článek jen pro obratlovce a případně založit nový článek pro bezobratlé.

V každém případě se z článku postupně stává velmi pěkná přehledová stránka, za což chci [[Wikipedista:Vojtavav|]Vojtavav]ovi poděkovat (omlouvám se, jestli špatně skloňuji). Petr Karel 2. 11. 2009, 16:45 (UTC)

Plánuju to, ale až později. Nyní ještě přesunu většinu tohoto článku do Orgánová soustava obratlovců a potom vytvořím články Orgánová soustava člověka a také bezobratlých. --Vojtavav 3. 11. 2009, 14:46 (UTC)
Díky, přeju hodně sil.Petr Karel 3. 11. 2009, 16:50 (UTC)