Diskuse:Nikotin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V kapitole Působení na organismus je nesrozumitelná věta:

V první fázi působí nikotiuje obsah mastných kyselin v krvi, inhibuje syntézu estrogenu, stoupá produkce potu a může dojít ke stažení zornic.

Tak to spíše odstraňte/přidejte šablonu {{doplnit zdroj}}, případně na začátek {{celkově zpochybněno}} jestli je mylných informací více. --Vojtech.dostal 23. 5. 2010, 16:35 (UTC)

Tohle neni moc o nikotinu[editovat zdroj]

Dobry den,článek je zaměřen automaticky na škodlivost nikotinu ve spojení s kouřením tabáku, já jsem ale kuřák e-cigarety a tak se bohužel nedozvím, jaké problémy způsobuje přímo látka nikotin - o čemž by tento článek měl být. IMO. JK

Zdravím, kromě toho, že článek je subjektivní což by neměl je v něm minimálně jedna faktická chyba. Nikdy nikdo neprokázal, že by byl nikotin karcinogenní. Karcinogenní je dehet obsažený v cigaretách a látky vznikající spalováním tabáku, nikotin jako látka sama o sobě NENÍ karcinogenní.

Lenn

Ano, tyto záležitosti jsem uvedl na pravou míru. Díky, --Vojtech.dostal (diskuse) 19. 1. 2013, 21:12 (UTC)

Zdravím, v článku se píše o 8-10miligramech nikotinu na cigaretu, ale že prý do těla jde jen cca 1mg, na bočních údajích na krabičkách se však pohybují údaje od 0,6 do 1mg nikotinu na cigaretu, je tedy otázkou co za údaj je na krabičce a údaj v článku správný. Dále se přikláním k tomu, aby se článek vyjadřoval opravdu k nikotinu a jen zmínil jeho obsah v cigaretách.